BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

210 köy yolu ulaşıma kapandı

Kar kalınlığının şehir merkezinde 1 metreye ulaştığı Bitlis'te 210 köy yolu ulaşıma kapandı

Abone ol

Bitlis'te son 5 gündür aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle 210 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar kalınlığı şehir merkezinde 1 metreyi buldu.

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, il genelinde 210 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu ve İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekiplerinin yolları açma çalışmalarına aralıksız devam ettiği bildirildi.

Kar yağışı ve tipi en çok Rahva bölgesinde hayatı olumsuz etkiliyor. Yoğun kar yağışı ve buzlanma dolayısıyla birçok araç yollarda kaldı. 5 gün önce başlayan yağış nedeniyle kar kalınlığı şehir merkezinde 1 metre, yüksek kesimlerde ise 1 metre 10 santimi buldu. Karayolları ekipleri, buzlanmaya karşı yollarda tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

 Tatvan ilçesinde ise yoğun kar yağışı ve tipi yüzünden vatandaşlar zor anlar yaşadı. Yapılan tüm uyarılara rağmen trafiğe zincirsiz çıkan bazı sürücüler ana yol ve ara sokaklardaki yollarda dakikalarca patinaj yapmak zorunda kaldı. Karda mahsur kalan araç sürücülerine çevredeki vatandaşlar yardım etti.

 Meteorolojiden edinilen bilgiye göre Bitlis'te, kar yağışının önümüzdeki günlerde de devam edeceğini ve gece saatlerinde hava sıcaklığının sıfırın altında seyredeceği bildirdi.