BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Avrupa Parlemantosu'nda 'Muhteşem' soru!

AVrupa Parlemantosu üyesi Muhteşem Yüzyıl dizisi ile ilgili soru önergesi vererer yasaklanıp yasaklanmadığını sordu

Abone ol

482 yıl önce Viyana'yı kuşatan 'Muhteşem' Süleyman, asırlar sonra Avrupa'ya Brüksel üzerinden girdi! Türkiye'de her iki evden birinde izlenen 'Muhteşem Yüzyıl', Avrupa Parlamentosu'nda... Dizinin yasaklandığını sanan bir AP Milletvekili soru önergesi verdi

Viyana kapılarına dayanarak Avrupa'yı titreten Kanuni Sultan Süleyman, 5 asır sonra Avrupa'nın gündemine yeniden oturdu. Türkiye'de büyük tartışmalara neden olan ve reyting rekorları kıran 'Muhteşem Yüzyıl', Avrupa Parlamentosu'nda (AP) tartışıldı. RTÜK'ün, SHOW TV'de yayınlanan diziye yönelik uyarı cezası AP'de soru önergesine konu oldu. Dizinin yasaklandığını sanan bir AP Milletvekili, Türkiye raportörü Ria Oomen-Ruijten'e önerge verdi.

Ria Oomen-Ruijten, durumu Türk delegasyonuna sorarken, Ankara 'Yasak yok sadece uyarıldı' yanıtını verdi. Ankara, Ruijten'e; Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından alınan uyarı kararının İngilizceye çevrilmiş bir örneğini de gönderdi. Raportör, Türk delegasyonundan gelen yanıt üzerine diziyi Türkiye raporuna almaktan vazgeçti ve metnin kendisine ulaşmasının ardından Türk tarafına önerinin düştüğünü resmi olarak bildirdi.