BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,66
ALTIN 2.412,42
HABER /  GÜNCEL

Eşiyle ilk kez aynı karede yer aldı

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, katıldığı toplantıda daha önce tartışma konusu olan türbanlı eşiyle yanyana oturmaktan kaçındı

Abone ol

Stratejik Düşünce Enstitüsü'nde (SDE) konuşan Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, eşinin bu kurumda görevli olması nedeniyle ilk kez eşiyle aynı karede görüntülendi.

Başçı'nın eşi Sıdıka Başçı, dünkü etkinliğe ev sahipliği yapan SDE'nin, Ekonomi Koordinatörlüğü'nde ekonomist olarak çalışıyor. Bu panel ile Başçı ve eşi, ilk defa kamuoyunun önüne birlikte çıkmış oldu.

; SDE Başkanı Yasin Aktay'ın, Sıdıka Başçı'yı eşinin yanına oturması isteğini ise Erdem Başçı, 'Yan yana oturmayalım' diyerek geri çevirdi. Başçı, Sıdıka Başçı'nın eşi olduğunun anlaşılmasını istemedi. Sıdıka Başçı'nın türbanlı oluşu, Başçı'nın Merkez Bankası için adaylık döneminde çok tartışılmış ve Başçı'nın kararnamesi dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından geri çevrilmişti. Sezer'in iade nedeninin, Başçı'nın türbanlı eşi olduğu tartışması yaşanmış, ancak Sezer Merkez Bankası Başkanlığı görevine yine eşi türbanlı olan Durmuş Yılmaz'ı atamıştı.

ÇOK İYİ BİR EKONOMİST

Sıdıka Başçı'nın eşi kadar iyi bir ekonomist olduğu biliniyor. ODTÜ İktisat Bölümü öğrencisiyken Erdem Başçı ile evlenen Sıdıka Başçı, Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü'nde ekonometri alanında yüksek lisans ve doktora yaptı. Başçı'nın, borsa ve finans gibi alanlarda danışmanlık hizmeti veren bir şirketi de bulunuyordu. Sıdıka Başçı, eşinin adı başkanlık için geçince danışmanlık şirketini kapatmıştı.