BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,60
ALTIN 2.408,99
HABER /  GÜNCEL

Akman'ın o isteği red edildi!

Deniz Feneri bağlantılı dava görülmeye devam edilirken Zahit Akman’ın müdahillik talebini red edildi!

Abone ol

Deniz Feneri e.V bağlantılı soruşturmayı yürütürken ”resmi belgede sahtecilik ve görevde yetkiyi kötüye kullanma” iddiasıyla soruşturmadan alınan cumhuriyet savcıları Nadi Türkaslan, Abdulvahap Yaren ve Mehmet Tamöz hakkındaki davanın görülmesine devam edildi.

Yargıtay 11. Ceza Dairesi’nin baktığı davanın Yargıtay Genel Kurul Salonu’ndaki duruşmasına, sanıklar ve avukatlarıyla müdahil avukatları katıldı.

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan ile bazı CHP’li milletvekilleri, YARSAV Başkanı Murat Arslan ve YARSAV üyeleriyle Demokrasi ve Özgürlük için Avrupalı Yargıçlar Birliği (MEDEL) Yönetim Kurulu üyeleri Christoph Strecker ve Thomas Guttad izledi.

Duruşmada müşteki Zahid Akman, tanık olarak dinlendi. Soruşturma nedeniyle mağdur olduğunu belirten Akman, şikayetçi olduğunu söyledi. Akman, davaya müdahillik talebinde de bulundu.

Yargıtay 11. Ceza Dairesi heyeti, Akman’ın müdahillik talebini, ”sanıklara yüklenen suçlardan gerçek kişilerin doğrudan doğruya zarar görmedikleri” gerekçesiyle oy birliğiyle reddetti.

'ŞİRKETLERLE İRTİBATIM YOKTU!

Daha sonra Zahit Akman, sanık Nadi Türkaslan ile sanık avukatlarının sorularını yanıtladı. Deniz Feneri soruşturması sırasında şüphelilerin mal varlıklarına el konulmasına ilişkin mahkeme kararının bir bölümünün kapatılarak tapuya gönderilmesi nedeniyle ortağı olduğu şirketlerin zarara uğrayıp uğramadığı yönündeki sorulara Akman, şu yanıtı verdi:

Ankara 3. Sulh Ceza Mahkemesi 1 Aralık 2009 tarihli tedbir kararını verdiğinde ben RTÜK başkanı olarak görev yapıyordum. Bu nedenle şirketlerle irtibatım yoktu. Hatırladığım kadarıyla Rehber ve Hayat isimli şirketlerde ortaklığım devam ediyordu. Ortaklığım bulunan şirketlerde herhangi bir satış olmadığı için tedbir kararının bu şirketler hakkında uygulanıp uygulanmadığını bilmiyorum. Avukatlarımdan tedbir kararını öğrendiğimde, hem mal varlığına hem de şirketteki ortaklık paylarına el konulduğunu duyunca ortaklığımın devam ettiği 2 şirkete de el konulmuş olacağını düşünerek şikayetçi oldum.”

'BÜYÜK ZARAR UĞRADIM'

Somut olarak maddi bir kaybı olup olmadığının sorulması üzerine Akman, ekonomik olarak ciddi mağduriyetler yaşadığını belirtti. Akman,”Kendi mal varlığıma ve şirketlerimdeki paylarıma da el konulduğunu düşündüğüm için zarara uğradım” dedi.

Mal varlıklarına tedbir konulmasına ilişkin mahkeme kararına itiraz edilmemesini avukatından kendisinin isteyip istemediği yönündeki sorulara, Akman, yapılan tüm işlemlerin avukatları aracılığıyla yürütüldüğü yanıtını verdi.