BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,73
ALTIN 2.408,00
HABER /  GÜNCEL

Türkiye füzeleri Suriye'ye çevirdi!

Sınırda sıcak dakikalar yaşanıyor! Kilis’e sevk edilen ’Atılgan’ ve ’Zıpkın’ modeli Stinger füzelerinin namlunları Suriye'ye doğru çevrildi!

Abone ol

İNTERNETHABER- Türk uçağının vurulmasının ardından Suriye sınırında sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Şam yönetimi tanklarını sıfır noktaya hareket ettirirken, Ankara da harekete geçti. Silah sevkiyatı yapılan bölgede füzeler de Suriye'ye döndü.

Sıcak gelişmelerden biri ise sıfır noktaya komutanların gitmesi oldu.

Gaziantep 5’inci Mekanize Zırhlı Tugayı General Ataman Kışlası’ndan Kilis’e sevk edilen ’Atılgan’ ve ’Zıpkın’ modeli Stinger füzeleri, Suriye sınırındaki Öncüpınar Sınır Karakolu’na yerleştirildi. Füzelerin rampaları da Suriye’ye çevrildi.

Sınırda sıcak saatler yaşanırken Kara Kuvvetleri Komutanı Hayri Kıvrıkoğlu'da Hatay sınırına geldi!

ekran-resmi-2012-06-29,-1.47.44-pm.png

Adana 6’ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı ile Gaziantep 5’inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş’in de dün ziyaret edip inceleme yaptığı sınır bölgesine, Gaziantep ve İskenderun’daki 39’uncu Mekanize Tugay Komutanlığı’ndan sevk edilen askeri araçlar ve Stinger füzeleri yerleştirilmeye başlandı.

Generallerin inceleme yaptığı 2’nci Hudut Taburu’na bağlı Öncüpınar Sınır Karakolu’na yerleştirilen Stinger füzesinin rampalarının Suriye’ye çevrilmesi dikkat çekti.

ekran-resmi-2012-06-29,-1.49.59-pm.png

Geçen aylarda Suriye ordusu da muhaliflere karşı başlattıkları operasyonlar çerçevesinde Türkiye sınırına yakın bölgelere askeri araç, tank ve uçaksavar ile keskin nişancıları yerleştirmişti.

GENERALLER SIFIR NOKTASINDA!  
Suriye sınırına yapılan askeri sevkiyatın ardından, bölgeye üst düzey bir askeri ziyaret gerçekleştirildi.
HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN!
 

SAVAŞ İSTEMİYORUZ

Türkiye’nin de sınıra birlik kaydırması ve füze ile uçaksavar bataryalarını Suriye’yi hedef alacak şekilde yerleştirmesi Kilislileri tedirgin etti.

Gelişmelerin kendilerini endişelendirdiğini belirten Kilisliler, "Türkiye sınıra yığınak yapmaya başladı. Suriye de daha önceden muhaliflere karşı yığınak yapmıştı. Sınırda muhalifler ile Suriye ordusu arasında çatışmalar çıkıyor. Tarlamıza girmeye korkuyoruz. Biz savaş istemiyoruz" diye konuştu.