BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,74
ALTIN 2.402,13
HABER /  DÜNYA

Suriye'den şok misilleme geldi!

Türkiye'nin sınıra savunma füzeleri sevk etmesinin ardından Suriye'nin de 170 tankı harekete geçirdiği iddia edildi..

Abone ol

Hür Suriye Ordusu Generali Mustafa el Şeyh, Reuters'a yaptığı açıklamada, tankların Halep yakınlarında yer alan ve Türkiye sınırına 30 kilometrede mesafede bulunan Müselmiye köyündeki piyade okuluna getirildiğini söyledi.

Muhalif general, tankların Türkiye'nin askeri malzeme sevkıyatına misilleme olabileceği ya da bölgedeki köy ve kasabalara saldırmaya hazırlandığını söyledi.

Özgür Suriye Ordusu Generali Mustafa el Şeyh, Reuters'a yaptığı açıklamada, şam yönetiminin 170 tankı Trükiye sınırı yakınlarındaki Halep çevresinde konuşlandırdığını iddia etti. El Şeyh, tankların Halep'in kuzeyinde, Türk sınırına 30 km mesafedeki piyade okuluna konuşlandırıldığını belrtti.

TÜRKİYE BİR DİZİ ÖNLEM ALDI

Bu arada pilotlarımızı arama çalışmaları devam ederken, Çevlik kumsalındaki Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda bir dizi önlem alındı. Daha önce silahların üzeri kapalı olarak seyreden botlar, brandaları açılan ve ateşlemeye hazır silahlarla göreve gitmeye başladı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndaki personelin daha dikkatli davrandığı, nöbet tutanlar ile güvenlik sağlamak için birlik dışına çıkanların miğfer takmaları dikkati çekti.

SURİYE SINIRINA FÜZE BATARYALARI SEVKEDİLİYOR

Hatay'ın Suriye sınırına 30'a yakın askeri araç sevk edildi.

Aralarında füze bataryaları da var.

Hatay'ın İskenderun ilçesindeki 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Şehit Teğmen Ahmet Tor Kışlası'nda çıkan 30'a yakın askeri araç, Suriye sınırına doğru gitti.

Şehit Teğmen Ahmet Tor Kışlası'ndan saat 16.45 sıralarında önce Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı'nın makam aracı, onun ardından da askeri araçlar çıkış yaptı.

Askeri araçların geçişi sırasında ilçe merkezindeki yol güzergahında polis, güvenlik önlemi aldı.

Polis araçlarının eskortluk yaptığı konvoyda yer alan askeri TIR üzerindeki füze bataryaları da dikkat çekti.

Askeri araçların, Suriye sınırındaki Reyhanlı, Yayladağı ve Altınözü ilçelerinde konuşlandırılacağı öne sürüldü.

DAHA ÖNCE DE ZIRHLI ARAÇLAR SINIRA KAYDIRILMIŞTI

Daha önce de Suriye sınırına askeri yığınak yapılmaya başlandığı haberleri gelmişti. Bölgeye yakın yerlerde bulunan zırhlı araçlar, Suriye sınırına kaydırıldı.

Diyarbakır yönünden gelen, aralarında TIR'lara yüklenmiş tankların da bulunduğu zırhlı araçlarla askeri sevkiyat gerçekleştirildi. Sıkı güvenlik önlemleri altında konvoy, Mardin'in Suriye sınırındaki Nusaybin ile Şırnak'ın Cizre İlçesi yönüne doğru gitti.

Hakkari, Diyarbakır ve Şırnak'ta 13 bölge, icra edilecek atış ve tatbikatlar nedeniyle 6 Temmuz-6 Ekim 2012 tarihleri arasında geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edilerek bu bölgelere sivillerin girişi yasaklandı