BIST 10.326
DOLAR 32,23
EURO 34,77
ALTIN 2.458,34
HABER /  GÜNCEL

Kenya'da yardım görevlileri kaçırıldı

Somali sınırına yakın bir mülteci kampında dört yabancı yardım görevlisi ve bir Kenya vatandaşının kaçırıldığı açıklandı.

Abone ol

Kenya'da Somali sınırına yakın bir mülteci kampında dört yabancı yardım görevlisi ve bir Kenya vatandaşının kaçırıldığı açıklandı.

Associated Press ajansına göre polis yetkilileri Norveç Mülteci Konseyi adlı örgüte bağlı yardım görevlilerinin konvoyu Dadaab mülteci kampında saldırıya uğradı.

Saldırıda bir şoför öldü.

Dünyanın en büyük mülteci kampı olan Dadaab'da geçen yıl da bazı yardım görevlileri kaçırılmış bunun üzerine birçok örgüt kamptan çekilmişti.

Norveç Mülteci Konseyi'nin Oslo'daki bir yetkilisi, Associated Press'e olayla ilgili olarak bilgi almaya çalıştıklarını belirterek bu yöndeki haberleri doğrulamayacaklarını söyledi.

Somali'de 1991'den beri iç savaş yaşanıyor ve etkin bir hükümet yok. İktidar boşluğu kanunsuzluğu körüklerken korsanlığı yaygınlaştırdı.

Radikal İslamcı Eş-Şebab örgütü ülkenin önemli bir bölümünde denetimi elinde bulunduruyor.

Philip Ndolo adlı Kenyalı polis yetkilisi "Kaçırılanların kimliğini henüz tespit edemedik. Saldırganların Eş-Şebab sempaztizanları olabileceğini düşünüyoruz" dedi.

Geçen Ekim'de Kenya birlikleri Eş-Şebab militanlarına karşı sınır ötesi operasyon düzenlemişti. Hükümet örgütün sınır bölgesini istikrarsızlaştırdığını savunuyor.

Dadaab'da bu ayın başlarında Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü'nde görevli iki İspanyol doktor kaçırılmıştı. Doktorlar hala rehin tutuluyor.