BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,92
ALTIN 2.438,45
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Erzurum'da KCK gerginliği

Erzurum'a gelen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, halka sağduyu çağrısında bulundu.

Abone ol

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek KCK duruşması için Erzurum'a gelen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, halka sağduyu çağrısında bulundu.

Duruşma öncesi polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı Adliye binası önünde basın açıklaması yapan BDP Genel Başkanı Demirtaş, "Dün hayatını kaybeden güvenlik görevlilerinden dolayı büyük bir üzüntü yaşıyoruz. Onların acısını paylaşıyoruz. Şiddet olayı hiçbir şeyi çözmez. Çözmeyecek de. Umut ediyoruz ki Türkiye en kısa zamanda hak ettiği toplumsal barışa kavuşur. Bunun için herkesin daha çok çaba göstermesi, katkı sağlaması lazım" dedi.

İnögöl ve Dörtyol'da yaşanan olaylarda partilerinin hedef haline getirildiğini kaydeden Demirtaş, "Kışkırtmaya yönelik açıklama yapan siyasilerin bir kez daha durumlarını gözden geçirmeleri gerekir. Bunlar çok önemli kritik konulardır. Türkiye'nin her yerinde bulunan vatandaşlarımızı sağduyuya çağırıyoruz. Partimizin hedef haline getirilmesi bazı siyasetçilerin açıklamaları sonucudur" şeklinde konuştu.

Duruşma öncesi tutuklu sanıklar jandarmanın geniş güvenlik önlemleri altında adliye binasına getirildi. Duruşmayı izlemek üzere tutuklu sanıkların yakınları da polis kontrolünde duruşma salonuna alındı.
BDP Genel Başkanı Demirtaş'ın basın açıklaması sırasında adliye binası önünde bulunan bazı vatandaşlar Demirtaş'a tepki gösterdiler. Demirtaş'ın açıklama sonrası adliye binası girişinde Murat H. İsimli esnaf Demirtaş'a saldırı girişiminde bulundu. Polis şahsı gözaltına alarak adliyeden uzaklaştırdı.