BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,92
ALTIN 2.432,29
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İnegöl'de gözaltı sayısı 51 oldu

Bursa'nın İnegöl ilçesini savaş alanına çevirdikleri iddiasıyla gözaltına alınanların sayısı 51'e yükseldi.

Abone ol

Bursa'nın İnegöl ilçesini savaş alanına çevirdikleri iddiasıyla gözaltına alınanların sayısı 51'e yükselirken, İçişleri Bakanlığı olayı soruşturmak üzere müfettiş görevlendirdi.

Edinilen bilgiye göre, doğu kökenli vatandaşlar tarafından bir kahvehanede 5 kişinin bıçaklanmasının ardından öfkeli halk, yakalanan 3 kişinin bulunduğu karakolu basmak istedi. Öfkeli kalabalık, çevik kuvvetle çatışıp zabıta ve polis araçlarını ateşe verdi. Olayda 10'dan fazla araç hasar görürken, 10 polis memuru yaralandı. Şüphelilerin yakalanması için çevredeki güvenlik kameralarını mercek altına alan polis, suçlu avına çıktı. Başlangıçta 10 kişinin gözaltına alındığı olaylarla alakalı evlere yapılan
şok baskınlarla yakalanan şüpheli sayısı 51'e yükseldi.

Bu arada İçişleri Bakanlığı, olayı soruşturmak üzere bir müfettiş görevlendirdi. 300 polisin görev yaptığı ilçeye, takviye olarak 100 jandarma, 300 de polis gönderildi. Kandil münasebetiyle dün gece ise sakin geçti. Özel harekat timlerinin nöbet tuttuğu ilçede, dün gece yaşanan küçük çaplı gerginliklerde korkulan olmadı.

Bıçaklama olayına karışan şüphelilerden 5'i, emniyetteki işlemlerinin ardından güvenlik gerekçesiyle gece geç saatlerde adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Mehmet S. tutuklanırken, diğer 4 kişi serbest bırakıldı.
Gözaltındaki şüpheliler için 3 günlük ek gözaltı süresi alındığı ifade edilirken, gözaltı sayısının daha da artması bekleniyor.