BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.431,30
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gazianteplileri sevindiren yıkım

Kullanılmadığı için tinercilerin barınak olarak kullandığı ve bölge halkı için tehlike arz eden üç evin yıkımını gerçekleştirdi.

Abone ol

Gaziantep'in merkeze bağlı Şahinbey Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri Boyacı, Bekirbey ve Kepenek Mahallelerinde ev sahipleri tarafından kullanılmadığı için tinercilerin barınak olarak kullandığı ve bölge halkı için tehlike arz eden üç evin yıkımını gerçekleştirdi.

Boyacı Mahallesi Hüsrev Sokak No:10 bitişiğinde doğal sebeplerden dolayı bir bölümü yıkılan ve tehlike arzeden evi, Bekirbey Mahallesi Ökkeş sokak No:5 ile Kepenek Mahallesi Şıh Hamam Sokak No:13'de sahipleri tarafından kullanılmadığı için tinercilerin barınak olarak kullandığı evler, ev sahiplerinin başvurusu üzerine Şahinbey Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerince yıkılarak enkaz temizleme çalışmaları yapıldı.

Boyacı Mahallesi Hüsrev Sokak No:10 bitişiğindeki evinin bir bölümü yıkılan ve diğer kalan kısmının yıkılması için belediye başvuran Ekrem Dama, "Oturduğumuz evin bir kısmının yıkılmasından dolayı kendi evimizde oturamıyorduk. Hem bizim için hem de mahalle halkı için büyük tehlike arz ediyordu. Yedi aydır evin bahçesinde bulunan mutfakta yaşıyoruz. Kendi imkanlarımla yıkma imkanım yoktu. Sağ olsun belediyemize başvurdum. Onlarda gelerek etrafa zarar vermeden evin yıkımını gerçekleştirdi."dedi.

Bekirbey ve Kepenek Mahallelerinde yapılan yıkımlarla ilgili açıklama yapan Hüseyin Kul ve Mehmet Kellecioğlu ise, 25 yıldır bu mahallede oturduklarını ifade ederek, "Yıllardır bu evler sahipleri tarafından kullanılmadığı için tinerciler barınak olarak kullanıyordu. Mahalle sakinleri olarak büyük sıkıntı çekiyorduk. Sokaklarımız çok dar olduğu için tinerci ve bal leycilerin korkusundan sokağa dahi bırakamıyorduk. Muhtarımız belediyeye başvurdu. Onlarda gelerek yıkımları yaptılar. Belediyemizin bu
girişiminden dolayı çok mutlu olduk. Sağ olsun bizleri bu sıkıntıdan kurtardılar."diye konuştu.