BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Ermenilere Hocalı misillemesi

Ermeni lobisi 24 Nisan Ermeni Soykırım Anma Günü için hareketlenirken, MHP de Ermenilerin Azerbaycan’da yaptıkları Hocalı saldırısının katliam olarak anılması için kanun teklifi verdi.

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Ermeni lobisi 24 Nisan için hareketlenirken, MHP de Ermenilerin Azerbaycan’da yaptıkları Hocalı saldırısının katliam olarak anılması için kanun teklifi verdi. MHP, 25 Şubat 1992’de gerçekleştirilen saldırının katliam olduğu ve bu nedenle 25 Şubat’ın da Hocalı Katliamı olarak anılması için kanun teklifi verdi.

ANMA GÜNÜ OLSUN
MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya, MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru tarafından verilen kanun teklifinde, Karabağ savaşı sırasında 25 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kentinde Azeri sivillerin Ermeniler tarafından katledildiği günün, Hocalı Katliamı olarak anılması istendi. MHP’li Kaya, o gün bir soykırım işlendiğini belirterek, 25 Şubat’ın Hocalı Katliamı Anma Günü olarak anılmasını istediklerini söyledi.

KAYA: HOCALI KATİAM OLARAK KABUL EDİLSİN
Kaya, “İnsan Hakları İzleme Örgütü, Hocalı Katliamını Dağlık Karabağ’ın işgalinden bu yana cereyan eden en kapsamlı sivil kırım olarak nitelendirmiştir. Azeri kayıpların sayısı üzerinde tartışmalar devam etmektedir. Azeri kayıpların sayısı üzerindeki tartışmalar devam etmektedir. Katledilen Azeri sayasının bin 300 kişi olduğu tahmin edilmektedir. Biz de bu günün katliam günü olarak anılmasını istiyoruz” dedi. Kaya, şunları söyledi:
“Ermeni Diasporası ve Devleti tarafından yıllardır dile getirilen sözde "Türkler soykırım yapmıştır" yalanına dayalı iddiaların ABD Temsilciler meclisi ve senatosunda görüşüleceği bu günlerde, Ermenilerin Hocalı’daki işlediği soykırımın unutturulmaya çalışılması ve hiç gündeme dahi taşınmaması bir insanlık ayıbı ve suçudur. Daha Birinci Dünya Harbinde onbinlerce Türkü katleden, ülkemizi yakıp-yıkıp yağmalayan, yine birkaç yıl öncesine kadar Türk diplomatlarını şehit eden Ermenilerin işledikleri bu cinayetlerde elleri olan bazı ülkelerden, elbette ki Hocalı'da işlenen soykırım faciasına karşı insani bir tepki beklemek beyhudedir. Lakin tüm dünyaya demokrasi, adalet ve insanlık dersi vermeye kalkışan bu küresel güçlerin, Hocalı katliamını örtbas etmeye çalışmaları, gerçek yüzlerinin ve niyetlerinin bilinmesi bakımından da çok önemlidir. Hocalı faciası karşısında insanlığın gereğini yerine getirmeyenler buna benzer toplu öldürmelerin yaşandığı başta Balkanlar olmak üzere, Kerkük'te, Kıbrıs'ta ve Kafkaslardaki Türk ve Müslüman olan ahaliye karşı işlenen cinayetler karşısında hem susarak hem de destekleyerek taraf olmuşlardır”