BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Meira gitti sırada Lincoln var

Galasaray'ın Portekizli oyuncusu Fernando Meira, futbol yaşantısını artık Rusya'da sürdürecek.

Abone ol

7 milyon Euro karşılığında Rus ekibi Zenit'le el sıkışan sarı-kırmızılılarda Meira'nın 2 gün içinde Rusya'ya gitmesi bekleniyor.

Meira için Zenit Kulübü’yle anlaşan sarı-kırmızılı kulüpte bu trnasferden 7 milyon euro bonservis bedeli alacak.

Bu arada Zenit'in Galatasaray'ın Brezilyalı yıldızı Lincoln için de girişimlere başladığı öğrenildi.

2 gün sonra Rusya'ya giderek Zenit Kulübü’yle resmi sözleşme imzalaması beklenen Meira, Galatasaray'ın 5-2 kaybettiği Kocaelispor maçından önce Rus takımıyla anlaşmış ve sarı-kırmızılı yönetime St.Petersburg'a gitmek istediğini açıklamıştı.

Sarı-kırmızılı takımla sezon başında 4 yıllık sözleşme imzalayan Fernando Meira, özellikle son haftalardaki kötü performansıyla eleştirilerin hedefi olmuştu.

Meira'nın Rusya'da oynamak istemesi nedeniyle bu transfere onay veren teknik direktör Bülent Korkmaz ise, Galatasaray Sağlık Kurulu’nu Emre Güngör'ün iyileşme sürecinin hızlandırılması için seferber etti.

Bu arada Fernando Meira'yı kadrosuna katan Zenit, gözünü bir başka Galatasaraylı futbolcuya çevirdi. Rus ekibinin, sarı-kırmızılı kulübün Brezilyalı yıldızı Lincoln'ü de alabilmek için girişimlere başladığı öğrenildi.

İki kulüp arasında görüşmelerin devam ettiği, bonservis konusunda anlaşılması durumunda Galatasaray yönetiminin bu transfere onay vereceği ifade edildi. Nakit akışına ve sıcak paraya ihtiyaç duyan sarı-kırmızılı kulüpte başkan Adnan Polat geçtiğimiz hafta yapılan mali kongerede futbolcu satabileceklerinin sinyallerini vermişti.

Ntvspor