BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Erman Toroğlu iddialı konuştu

Fenerbahçeli Önder Turacı'nın attığı gol sonrası hakem kural hatası yaptı mı? Eski hakemler farklı düşünüyor.

Abone ol Önder Turacı'nın attığı gol sonrasında hakem iki düdük çaldı. Peki bu kural ihlali mi? Erman Toroğlu kural hatası olduğu görüşünde. Metin Tokat ise aksi yönde. İsmet Arzuman da kural hatası görmedi.

Erman Toroğlu: Kural hatası var


Bir hakem kararından vazgeçecekse, başlama düdüğü çalmadan evvel kararından vazgeçebilir Ama Kuddusi burada gelip başlaakm düdüğünü çalıyor. Sonra da gidip santra yaptırıyor bir düdük daha çalıyor. İki karar var ve devamında iki düdük var. Biri, "red" düdüğü, biri de "kabul" düdüğü. Yani kesinlikle oyun kuralı ihlali var.

Ama muhakkakak hakem hatası diyecekler. Şuna sığınabilirler, "Düdükten sonra Konyaspor topu yere koyup endirek vuruşla başlamadı. Top ceza alanından çıkmadı."
Yani, topun oyuna girmesinden bahsedecekler. Hakemin düdüğüyle oyunu başlamaktan değil. Onu için de maçı başladı kabul etmeyecekler. Peki çalan düdük ne olacak? O da bekçi düdüğü olsun.

Metin Tokat: Gol nizamiydi

İyi giden maçta yardımcı hakem Nihat Mızrak ile iletişimde hata yapması yüzünden az daha bir golü iptal ediyordu. Alex’in serbest vuruşu sonrası kaleci Oğuzhan’dan dönen top, o sırada kaleciye doğru hareketlenen Önder’in koltuk altı göğüs karışımından sekerek filelerle buluştu. Kuddusi Müftüoğlu, Önder’i ofsayt olarak değerlendirerek res’en golü iptal etti. Ancak daha sonra yardımcı hakemiyle konuşarak pozisyonun ofsayt olmadığını öğrenince geç de olsa golü verdi.
Kanımca kararı doğruydu. Çünkü kola çarpan top, o süratle kaleye doğru gitmezdi, top sönerdi. Önder’in golden sonraki şaşkınlığı belki de golün nizami olmadığı tartışmasına neden oldu.

Arzuman: Kural hatası yok

NTV'nin "Yüzde yüz futbol programına katılan İsmet Arzuman ise top oyuna girmediği için karar değiştirebilir diye açıkladı.