BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Erdoğandan sakın ha uyarısı!

Başbakan Erdoğan'ın gündeminde yine kriz vardı. İş dünyasına çattı. "Ben doktorum" dedi. Bakın neler söyledi?

Abone ol Başbakan Erdoğan, iş dünyasını uyardı ve “Ülkenin psikolojisini bozacak açıklama yapmayın. Ölüm sinyali vermeyen hastaya, ölümü hatırlatan, kefenini hazırlayan doktor ve aile gördünüz mü? Böyle şeyler yapılıyor. Sakın ha böyle konuşmayın! Ben bu ülkenin doktoruyum” dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, kriz çığırtkanlığı yapan iş dünyası temsilcilerini uyardı. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Olağan Genel Kurulu Toplantısı’nda konuşan Erdoğan, Türkiye’ye felaket senaryoları yakıştıranların bulunduğunu söyledi. “Türkiye’ye üçüncü dünya ülkesi muamelesi yapanlar var. Krizden kendisi için yarar, fırsat devşirmeye çalışanlar var” diyen Erdoğan, bu çevrelerin ülkenin 2002’den bu yana geldiği rakamlara dikkatli bakarak, bundan vazgeçmesini istedi.

DESTEK OLMALIYIZ

Erdoğan, “Birbirimize destek olmaya devam edeceğiz. Böyle sağda solda, rastgele önümüze mikrofon uzatıldığı zaman eleştirel, hakaretamiz, psikolojik noktada, insanımızın psikolojisini bozacak açıklamalar yapmak doğru değildir” dedi. “Henüz ölüm sinyalleri vermeyen bir hastaya, siz kalkar da ölümü hatırlatan bir doktor veyahut da kefenini hazırlayan bir doktor, aile gördünüz mü, duydunuz mu?” diye soran Erdoğan, bu tür şeylerin yapıldığı bildirdi. Erdoğan şöyle devam etti:

KÖTÜ SİNYAL YOK

“Olmaz böyle şey. Bir doktor, hastanın durumu ne kadar kötü olursa olsun, gelip de ona orada ‘Durumun çok kötü, gidiyorsun, hazırlıklarını yap...’

Böyle bir tedavi yok. Olmaz böyle bir şey. Ne yazık ki bunlar yapılıyor. Biz bunları istemiyoruz. O yine gelir, onu psikolojik olarak tedavi etmenin, doktorlukta önemli bir adım olduğunu bilir ve yakınlarına da ‘Sakın ha, böyle şeyler söylemeyin’ der. Ben de bunu söylemek zorundayım çünkü ben de ülkemin doktoru ve sorumluluk üstlenen bir Başbakanıyım.”

Bu kervanın hep birlikte hedefe ulaştırılacağını ve bu gemide hep beraber seyahat edildiğini ifade eden Erdoğan, Eğer bu gemi su alır, Allah göstermesin bir batarsa, hep beraber batarız. Ama böyle ne bir sinyal var ne bir durum var” şeklinde konuştu.

KRİZDEN RANT SAĞLAYAN VAR

Erdoğan, krizden rant sağlamaya çalışan kesimler olduğunu belirterek, bunların krizin etkisini artıracağı uyarısında bulundu. Türkiye ekonomisinin artık güçlü, dünyaya açık ve kırılgan olmayan bir ekonomi konumuna ulaştığına işaret eden Erdoğan, “Bütçe görüşmelerinde hâlâ bakıyorsunuz, siyasiler çıkıyor, konuşuyor, bize kapalı ekonomiyi tavsiye ediyor. Olmaz böyle şey. Hangi dünyada yaşıyoruz? Biz mağara hayatı yaşayamayız kusura bakmayın. Biz şehir hayatı yaşayacağız ve mücadelemizi de orada vereceğiz” diye konuştu.

TRT PAYINI YENİDEN BELİRLEYECEĞİZ

Yaşanan sıkıntıyı aşmak için ihracat ve reel sektör desteğini artırdıklarını, finansman kaynaklarının çeşitlendirilmesini sağlayacak adımları attıklarını anlatarak, vergi borçlarının 18 ay süreyle yıllık yüzde 3 faizle taksitlendirilmesi imkanı getirdiklerini de hatırlattı.

Erdoğan, “Girdi maliyetlerini azaltmak üzere elektrik enerjisi satış fiyatları içinde yer alan TRT payını da yeniden belirleyeceğiz. Gelişmeleri çok yakından takip ettik, ediyoruz ve gerekli önlemleri de yeri ve zamanı geldikçe alıyoruz” dedi. Türkiye’nin kriz karşısında herkesten daha iyi olduğunu G-20 toplantılarında gördüğünü söyleyen Erdoğan, “Türkiye krizi aşacak, fırsata dönüştürecek sağlıklı bir yapıya kavuşmuştur. Yoluna devam edecektir” sözleriyle iş adamlarına moral verdi.