BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Ergenekonda bomba karar!

Ümraniye'de bir evde bulunan el bombalarına ilişkin mahkemeden flaş bir karar çıktı. Bakın o karar ne?

Abone ol Ergenekon Davası'nın en önemli delilleri olan Ümraniye'de bulunan el bombaları için mahkemeden flaş bir karar çıktı. Mahkeme Ümraniye bombalarının imha edilme görüntülerini istedi ve polislerden oluşan bilirkişi heyetini değiştirdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda görülen davanın bugünkü duruşmasına verilen aranın ardından Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün ara kararları açıkladı.

Kerinçsiz ve avukatlarının talepleri doğrultusunda Ümraniye'de ele geçirilen bombaların imhasına ilişkin herhangi bir görüntü kaydının olup olmadığının İstanbul Emniyet Müdürlüğünden sorulmasına karar veren Mahkeme Heyeti, eğer görüntü varsa bir örneğinin mahkemeye gönderilmesini kararlaştırdı.

Heyet, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, MKE Genel Müdürlüğüne ayrı ayrı yazı yazılarak, el bombaları konusunda bilirkişilik yapabilecek bilgi ve deneyime sahip, 3'er kişilik bilirkişi listelerinin tespit edilerek mahkemeye gönderilmesine karar verdi.

Tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına hükmeden Heyet, bir sonraki duruşmayı 22 Aralık Pazartesi günü saat 09.30'a bıraktı.