BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan arabulucu oluyor!

Bakanlar Kurulu bugün uzun uzun tartıştı. Ne yapılmalı? diye konuştu. Sonunda resmi arabuluculukta karar kıldı.

Abone ol

Bakanlar Kurulu'ndan çıkan karara göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önümüzdeki günlerde bölgeye bir ziyaret gerçekleştirip arabuluculuk teşebbüslerinde bulunacak.

4 ÜLKEYE ZİYARET

Cemil Çiçek Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın Suriye, Ürdün, Suudi Arabistan ve Mısır'ı ziyaret edeceğini açıkladı.

Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu'nda İSrail'in Gazze'ye yönelik operasyonlarının değerlendirildiğini bildirdi.

TÜRKİYE BARIŞ İÇİN GİRİŞİMDE BULUNACAK

Türkiye'nin çabalarının insani amaçlı olduğunu vurgulayan Çiçek, barış noktasından hareketle çalışmaların sürdürüldüğünü bunun için ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın Çarşamba günü 4 ülkeyi kapsayacak bölge turuna çıkacağını bildiren Çiçek, "Sadece bu 4 ülkeyle değil, başka ülkelerle de Türkiye bu çabalarını sürdürmek istemektedir. Bu üzücü durumun ortadan kaldırılması için birlikte neleri yapabileceğimizi değerlendirmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Cemil Çiçek Başbakan Erdoğan'ın Ankara Büyükşehir Belediyesi için başkan adayı olarak kendisini düşündüğü yönündeki haberlerin anımsatılması üzerine de "Bunu sizden duydum, benim böyle bir miyetim yok" dedi.