BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.439,83
HABER /  POLİTİKA

Erken seçime son nokta

Erdoğan, erken seçim tartışmalarına son vererek seçimlerin tam zamanında yapılacağını söyledi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, erken seçim tartışmalarına son noktayı koyarak, seçimlerin tam zamanında yapılacağını söyledi. Erdoğan, milletvekillerine cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmalarına girmemesi konusunda da talimat verdi.

Partisinin Antalya kampında milletvekillerinin sorunlarını dinleyen Başbakan Erdoğan, milletvekillerine uyarılarda da bulundu. Milletvekillerine yaz dönemini seçim bölgelerinde geçirmelerinin talimatını veren Erdoğan, parti ve hükümet icraatlarının halka anlatılmasını istedi. Erdoğan, özellikle nema ödemeleri ve Konut Edindirme Payı'nın ödenmesi konusundaki kararın halka anlatılması gerektiğini belirterek, "Gittiğiniz yerlerde özellikle bu konudaki kararlılığımızı iyi anlatın" dedi. Erdoğan, hükümetin göreve geldiğinden bu yana IMF'ye olan borçların büyük kısmını ödediğini belirterek, bunun da halka birinci ağızdan anlatılmasını dile getirdi.

Başbakan Erdoğan, konuşmasında, milletvekillerinden cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili yaşanan tartışmalardan uzak durmalarını da istedi. Köşk tartışmalarıyla ilgili kimsenin açıklama yapmaması gerektiğini ifade eden Erdoğan, "Bu konu zamanı geldiğinde değerlendirilir. Şimdiden bu konuya girmeyin" diye konuştu.

Erdoğan, erken seçim tartışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde de bulunarak, seçimlerin tam zamanında yapılacağını vurguladı. Erdoğan, ülkenin hassas bir dönemden geçtiğine dikkati çekerek, "Bu dönemde gerginliğe yol açacak, gerilimi yükseltecek açıklama yapmaktan kaçının" uyarısını yaptı.