BIST 9.797
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.429,02
HABER /  GÜNCEL

ABD Şırnakta üs kuruyor!

ABD, Şırnak'ın Silopi İlçesi'ne ikinci bir İncirlik üssü kurmaya hazırlanıyor.

Abone ol

ABD, Şırnak'ın Silopi İlçesi'ne ikinci bir İncirlik üssü kurmaya hazırlanıyor. Körfez Savaşı zamanında Silopi'de üs kuran Amerikalılar'ın, yeniden dönüş için hazırlık yapmaya başladığı iddia edildi




ABD, Silopi İlçesi ile Habur Sınır Kapısı arasında bin dönümlük arazide, helikopter pisti, hastane, çok amaçlı kullanılabilecek binalar, park alanları ve çeşitli sosyal faaliyetleri kapsayan altyapı çalışmalarına hızlı bir şekilde başladı. İnşaatına 2006 Nisan ayının ortalarında başlanan üs, Black Hawk adında bir Amerikan firması tarafından yapılıyor.




20'ye yakın kum taşıyıcı kamyonu, 5 iş makinası ve çeşitli araçlarla Black Hawk firması hummalı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Yaklaşık olarak bin dönüm alana sahip olan Silopi İlçesi ile Habur arasında bulunan Şırnak İl Özel idare TIR parkının, hemen yan tarafında hummalı bir çalışmalar sürüyor. Bu arada, TIR parkına yakın olan inşaat çalışmalarının bir süre sonra TIR parkını içine alacak şekilde genişletileceği iddia ediliyor.
Ayrıca ABD'nin, Silopi'ye kuracağı üssün aynısını Irak'ın Zaho Kenti'nde kuracağı ve bu konuda çalışmalar başlatıldığı iddia edildi. ABD ile olan ilişkilerin iyileşmesinden ötürü böyle bir üs kurulmasına onay verildiğini iddia eden inşaat yetkilisi Talip Karataş, yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 aydır çalışmalara başladıklarını ve inşaatın 1 yıl sonra biteceğini belirterek, "Buranın bize, resmi olarak TIR parkı olacağı bildirildi.




Buradaki inşaatın çalışmalarını Black Hawk adında bir Amerika firması yapıyor. 20'ye yakın çalışan kum taşıyıcı kamyonu ve 5 de iş makinası var. Ayrıca sahada toz çıkmaması için su dağıtan bir su tankeri var. Bunlar tabii 2 ay içerisindeki çalışmalar. Buradaki çalışmalar arttıkça çalışan hem makine hem de işçi sayısı artacak" diye konuştu.

Adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili de, kurulan üstte olması beklenenler arasında helikopter pisti, hastane, çeşitli binalar ve park alanları bulunduğunu ileri sürdü.

Kaynak: Kenthaber