BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.411,96
HABER /  SPOR

Son 6 hafta incelenmeli

Yıldırım, İtalya'da yaşananları örnek göstererek ligin son 6 haftasının incelenmesi çağrısında bulundu.

Abone ol

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, İtalya'da yaşanan gelişmeleri örnek göstererek ligin son 6 haftasının incelenmesi çağrısında bulundu. Yıldırım, "100.yılda Coca Cola Kupası dahi olsa bütün kupaları almalıyız" dedi.

Aziz Yıldırım, başkanlık için tek aday olduğu olağanüstü genel kurul toplantısının ilk günkü oturumunda yaptığı konuşmada, tribünlerde taraftarların tezahürat yaptığı gibi, 'Güzel, güneşli günler göreceğiz. Şampiyonluk şarkıları söyleyeceğiz' şeklinde sözler kullandı. Yıldırım, yeni sezonda kutlayacakları 100. yılın her şeyden önemli olduğunu, bu aşamada her türlü şahsi sebebin kendisi için önemini yitirdiğini vurguladı.

"CAMİAYA BORÇLUYUM"

Fenerbahçe camiasına borçlu olduğunu belirten Yıldırım, "Ben bu camiaya borçluyum, en azından 2 kupa söz verdik ama olmadı, ama yine söz verdik inşallah yapacağız" dedi.

Yıldırım, karar verme sürecinde kendisine ulaşan taraftarların ifadeleriyle ilgili olarak şunları söyledi: "Bir bayan taraftar 'Ben 4 aylık hamileyim ve gittiğinizi doğan çocuğuma nasıl anlatırım' dedi. Biri de şunu dedi: 'Galatasaray'a 7-0 yenilelim ama siz kalın.' Özel mesajlar vardı ve çok önemliydi. Bu desteği herkesten gördüğümüz için her ne şartta olursa olsun bu görevi yapmak ve Fenerbahçe'yi daha iyi bir duruma getirip gelecek arkadaşlara devir etmek için geri geldik."

"LİGİN SON 6 HAFTASI İNCELENMELİDİR"

Türkiye'de de geride kalan sezonun son 6 haftasının devlet görevlilerince incelenmesi gerektiğini savunan Aziz Yıldırım, "Sayın Şenes Erzik veya başka insanlar, başkan görevden alındığında 'UEFA bizi atar' diyor. İtalya'yı atamıyor demek ki. Bunlardan ders çıkarmamız lazım. Türkiye'de son 6 haftanın incelenmesi lazım. Bunu devletin incelenmesi lazım. Devlet görevlilerinin bir soruşturma açması gerekmektedir. Kim hakkında? Bunu yapanlar ve yönetenler hakkında" dedi.

"HAZMEDEMEDİĞİMİZ OLAYLAR VAR"

İzmir'de Beşiktaş ile yaptıkları Fortis Türkiye Kupası finali ve Denizlispor ile oynadıkları şampiyonu belirleyen sezonun son lig maçıyla ilgili yönetim kurulu olarak hazmedemedikleri olaylar olduğunu ifade eden Yıldırım, "Bu olaylar 1 yıllık bir emeğin kaybolması ve Fenerbahçelilerin üzüntüsü oldu" dedi.

"KORKULARIMIN BEDELİNİ ÖDEDİK"

Olumsuz koşullar yaratılarak hedefledikleri noktalardan uzaklaştıracaklarından korktuğunu hatırlatan Yıldırım, "Korkularım var demiştim ve buna inanarak söylemiştim. Bundan sonra korkum yok. O korkuların bedelini ödedik. Genel kuruldan sonra 3 aylık dönemde yaşananları hep birlikte izliyoruz" şeklinde konuştu.

"BİZ KAVGACI DEĞİLİZ"

Kendisi ve yönetici arkadaşlarının kamuoyunda kavgacı insanlar olarak gösterilmeye çalışıldığını anlatan Aziz Yıldırım, kendisinin ve arkadaşlarının kavgacı olmadığını, haklı davalarını dile getirdiklerinde bu şekilde gösterildiklerini söyledi.

"ETİK OLMAYAN YOLLARDAN BAŞARI ELDE ETMEYECEĞİZ"

Kendi yarattıkları güçle başarılı olduklarını kaydeden Yıldırım, yeni dönemde bu konulara karşı daha hassas olacaklarını anlatarak, "Sizden isteyeceğim de buna destek ve buradan elde edilmeye çalışılacak reyting karşısında birlikte mücadele etmemiz. Bizler ilk günden beri gücümüzle başarı elde edeceğimizi söyledik. Biz çok çalıştık ama olmadı, biz hiçbir zaman etik olmayan yollardan başarı elde etmeyeceğiz. Bundan sonra daha büyük başarılarımız olacaktır" diye konuştu.

TEKNİK DİREKTÖR KONUSU

Teknik direktör konusunda 6-7 aday ile görüşme yaptıklarını, 3'ü ile prensipte anlaştıklarını diğer 3'ünün durumunun da yarın akşam belli olacağını bildiren Yıldırım, "Pazartesi veya salı günü seçip getiririz" dedi.

Kontenjana göre bir yabancı oyuncu haklarının bulunduğunu hatırlatan Yıldırım, "Gelecek teknik direktör yabancı oyuncuyu seçecek" dedi.

"SİZİN BANA BİR CAN BORCUNUZ VAR"

Futbolcularla yaptığı toplantıda onlara, camiaya borçları olduğunu söylediğini kaydeden Yıldırım, "(Sizin bana bir can borcunuz var ve hepimizin de bu camiaya borcu var. Sizler paralarını aldınız, biz bir sezon onurlandık ama sonuçta bir şey veremedik ve ezik hissediyoruz siz de hissetmelisiniz) dedim. 100. yılda belki bir daha yaşayamayacağımız bir yıl yaşanacak. Bundan dolayı bu yılın çok önemli olduğunu dün kendilerine anlatım ve onlar da anladıklarını ifade etiler. Bu yıl Coca Cola Kupası dahi olsa bütün kupaları almamız gerektiğini anlattım. Avrupa'da da başarı istiyorum ama kolay değil. Sistem yabacı oyuncuyu ve kaliteyi arttırmalıdır. Bakın Dünya Kupası'nda da yabacılar var ve gerekirse milli takımda da oynatırsınız." dedi.

AYDINLAR'A YANITI

Aziz Yıldırım, Mehmet Ali Aydınlar'ın kendisine kırıldığı şeklindeki açıklamasına, "Mehmet Ali Aydınlar, alınma, senin için değil o sözlerim. Kimler için söylediğim belli. Fenerbahçe üzerinden reklam yapmak isteyenler içindi o söz." cevabını verdi.