BIST 10.219
DOLAR 32,24
EURO 34,78
ALTIN 2.447,78
HABER /  DÜNYA

Sırtından vurulan Türk öldü

Belçika'da polis tarafından sırtından vurulan Türk, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Abone ol

Belçika polisi tarafından vurulan Türk hayatını kaybetti. Geçtiğimiz hafta meydana gelen olayda Belçika polisi, Ceylan Ardıçlar'ı (38) sırtından vurmuş ve olayın ardından yaptığı açıklamada durumun "kaza" olduğunu belirtmişti. Kaldırıldığı hastanede 7 gün boyunca yoğun bakım ünitesinde tutulan Ardıçlar, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, ailesi ve yakınları polise ateş püskürüyor. Polisin tarafından yapılan açıklamaların ve tabancanın kazara ateş aldığı ifadelerini kabul etmediklerini dile getiren aile yakınları, hukuki olarak haklarını arayacaklarını söyledi.

Siyasiler ise, mağdur ailenin arkasında olduklarını dile getiriyor. Afrikalı ve Belçikalı görgü tanıklarının korkuları nedeniyle ifade vermekten kaçındığı öne sürülürken, olayın içinde Ceylan Ardıçlar'ın da bulunduğu aracı durdurduğu ve hiçbir şey söylemeden ateş açtığını, bu sırada Ardıçlar'ın sırtından vurulduğu ve polisin yere düşen Ardıçlar'ın sırtına diziyle bastırıp ellerine kelepçe taktığı iddia edildi. Bu arada olay yerine yaklaşık yarım saat sonra gelen ambulansın siren çalmaması dikkat çekti. Kocasının kısa bir süreyle komadan çıktığını söyleyen maktulün eşi Altun Ardıçlar, eşinin kendisini vuran polisi tanıdığını ve Belçikalı polisin yabancı düşmanı olabileceğini öne sürdü. Polis hakkında daha önce de iki kez yabancıları dövmekten soruşturma açıldığı iddia edildi.

Ardıçlar'ın kız kardeşi Ayşe Dudu, "Belçika devleti, Fehriye Erdal gibi teröristleri bile serbest bıraktığı halde, silahsız ve masum bir insanın silah çekilerek sokak ortasında öldürülmesine nasıl göz yumuyor?" ifadesini kullandı. Termonde Savcılığı'nın açıklamasına göre, Alost bölgesinde, 16 haziran günü yol üzerinde yapılan alkol denetimi sırasında kaçmak isteyen Ardıçlar'ın, açılan ateş sonucu sırtından vurulduğu kaydedilmişti. Savcılık, polis tabancasının ''kazara'' ateş aldığını ve vurulan şahsın alkollü olduğunun belirlendiğini bildirmişti. Ağır yaralı olarak Alost hastanesine kaldırılan Ardıçlar yoğun bakıma alınmış, olayla ilgili soruşturma açıldığı duyurulmuştu.