BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.512,86
HABER /  GÜNCEL

Ermeni patriği İstanbulda

Ermeni Genel Patriği Karekin II, Üsküdar'daki Ermeni Mezarlığı ve Surp Haç Ermeni Kilisesi'ni ziyaret etti.

Abone ol

Mezarlığa gelişinde dini törenle karşılanan Karekin II, Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II ile bazı mezarları dolaşarak, başlarında dua etti.

Karekin II, isimleri belli olmayanların yattığı mezarları simgeleyen taşı öptü. Ermeni Genel Patriği Karekin II ile Mesrob II, Osmanlı dönemi saray mimarlarından Sarkis ve Kirkor Balyan'ın ailelerinin mezarlarının da aralarında bulunduğu bazı mezarları ziyaret ederek, dua etti. Mezarlık ziyaretinin ardından Mesrob II ile geçtiği Üsküdar'daki Surp Haç Ermeni Kilisesi'nde yine dini törenle karşılanan Karekin II'ye, cemaat üyeleri yoğunilgi gösterdi. Cemaat üyeleri, Karekin  II'nin elini ve elindeki haçı öptüler.

Kilisede cemaate, Mesrob II ile kendi dillerinde hitap eden Karekin II, konuşmasının ardından Surp Haç Ermeni Kilisesi yetkilisine, Ermenistan'daki kiliseden getirdiği bir haçı anı olarak hediye etti. Konuşmalardan sonra dualar edildi. Bu arada, Kariye Müzesi ziyaretinden sonra müzenin yanındaki bir
restoranda öğle yemeği yiyen Karekin II'nin buradan ayrılırken bindiği
araç arıza yaptı. Bunun üzerine Karekin II, konvoydaki başka bir araca alındı. Arızalanan araçtaki flama da çıkarılarak bu araca takıldı.
Buradan Türkiye Ermeni Patrikliği'ne giden Karekin II, bir süre
dinlendikten sonra mezarlık ziyareti için Üsküdar'a geçti.