BIST 10.400
DOLAR 32,21
EURO 35,00
ALTIN 2.412,28
HABER /  POLİTİKA

CHPnin Unakıtan afişleri

CHP Bornova İlçe Başkanlığı tarafından hazırlanan Unakıtan'a yönelik afişler dava konusu oldu.İşte o afiş

Abone ol

CHP Bornova İlçe Başkanlığı tarafından hazırlanan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a yönelik ifadeler içeren afişler hakkında AK Parti Bornova ilçe örgütünce dava açıldı. Alınan bilgiye göre, CHP Bornova İlçe Başkanlığınca bastırılan ve ilçede çeşitli noktalara asılan, üzerinde Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a yönelik ''Her şey Unakıtan için'', ''Kediye ciğer emanet edilmez'' sözlerinin yer aldığı afişler, ana muhalefet partisiyle iktidar partisini davalık etti.



Afişlerde, AK Parti ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın kişilik haklarına hakaret edildiğini öne süren AK Parti Bornova İlçe Başkanlığı, CHP Bornova İlçe Başkanı Kerim Özer aleyhine dava açtı. CHP Bornova İlçe Başkanı Özer, yaptığı açıklamada, hiç kimsenin şahsıyla ilgili bir sorunu bulunmadığını, hazırlattığı afişlerle ana muhalefet partisi mensubu olarak eleştiri hakkını kullandığını ifade etti.



Eleştirinin siyasetin gereği olduğunu ifade eden Özer, ''Halkımızı bilgilendirmek ve ana muhalefet olmamızın sorumluluğuyla bu çalışmayı yaptık. Afişte yer alan açıklamaların tümü zaten basında da yer aldı. Bizim dikkat çektiğimiz açıklamalar bir ata sözünden ibarettir. Kimsenin şahsı ile ilgili hiçbir sorunumuz yoktur. Eleştiri hakkımızı
kullandık'' görüşünü bildirdi.