BIST 10.269
DOLAR 32,24
EURO 34,80
ALTIN 2.434,95
HABER /  POLİTİKA

Bir devrimin yöneticisiyiz

Erdoğan "Her adım, bir plan, program çerçevesinde devam ediyor. Herşey bir anda olmuyor'' dedi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Biz bir planın, bir devrimin yönetimini yapıyoruz. Her adım, bir plan, program çerçevesinde devam ediyor. Herşey bir anda olmuyor'' dedi. AK Parti 7. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı için Antalya'da bulunan Erdoğan, ''Kardeş Kentler Yolu'' açılış törenine katıldı. Burada yaptığı konuşmada suyun ve yolun medeniyet olduğunu belirten Erdoğan, şunları söyledi:

''Bu yolların yapılmasıyla vatandaşlar, yolun kenarındaki vatandaşlar varlıklarına neler kattıklarının farkındalar, değil mi? Bak işte 'otobüs yok' diyorsun, şu anda 'buradaki arsanı, buradaki  yerini bir önceki parayla belediyeye devreder misin' derlerse buna 'hayır' dersin. Bu yolu buraya getiren belediye buraya otobüsü de rahatlıkla koyar. Şunu unutmayalım, hayırlı bir çocuk 9 ay 10 günde oluyor. Bir anda oluyor mu? 9 ay 10 gün... Sağlıklı doğum böyle olur. Önce yollar yapılır, alt geçitler yapılır, ondan sonra da araba gelir. Yol yokken buraya araba gelmez. Biz bir planın, bir devrimin yönetimini yapıyoruz. Her adım, bir plan, program çerçevesinde devam ediyor. Her şey bir anda olmuyor.''

Antalya'da AK Parti iktidarı gelinceye kadar alt geçit olmadığını belirten Erdoğan, 9 tane köprülü kavşak yapıldığını söyledi. Başbakan Erdoğan, ''Bugüne kadar gelenlerin eli neredeydi? Onlar neler yaptılar?'' diye sordu.
Antalya'da birinci kalite turizm tesisleri bulunmasına rağmen yolların aynı düzeyde olmadığını ifade eden Erdoğan, atılan adımlarla
bu eksikliğin giderildiğini kaydetti. Başbakan Erdoğan, hükümetin attığı adımlarla Türkiye'nin her yerinde sıçramanın devam ettiğini söyledi.


"BİZZAT YAŞADIKLARINI GÖRÜYORUM''
Erdoğan'ın konuşmasının ardından bazı vatandaşlar, ''Otobüs,
dolmuş istiyoruz'' diye bağırdılar. Erdoğan da bunun üzerine, şunları
kaydetti: ''Önce şurada bir hizmet verildi, bunun değerinin bilinmesi lazım.
Teşekkür etmesini bilmek gerekir. Bugüne kadar çamurdan, bataklıktan
çıkmazken, şimdi sizleri çamurdan, bataklıktan çıkaran bir icraat var.
Bunun şükrünü yapanlar var, yapamayanlar var. Art niyetlerle değil,
samimi niyetlerle yaklaşmak lazım. Şurada bizzat yaşadıklarınızı
görüyorum. Bu yollardan ben de geldim, geçtim. Cumhuriyet tarihinde
herhalde Antalya'ya bu kadar gelip giden bir başbakan olmamıştır.''

''ŞANTİYEDE İŞ YAPIYORUZ''
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de yaptığı konuşmada, Lara-Kundu karayolunun yüzde 90'ının AK Parti Hükümeti döneminde yapıldığını söyledi. Türel, yolun yapılmasında devlet, belediye ve otel sahiplerinin ortaklaşa katkısı olduğunu ifade etti. Projenin 5 milyon 278 bin YTL'ye mal olduğunu bildiren Türel, yolun turizm sezonuna yetiştiğini kaydetti. Bu yolla birlikte Antalya Havalimanı ile Kundu turizm merkezi arasının 1 saatten 15 dakikaya indirildiğini bildiren Türel, ''Biz salonlarda konuşmak yerine, şantiyede iş yapıyoruz'' dedi. Konuşmaların ardından, Kardeş Kentler Yolu, Başbakan Erdoğan, bakanlar, milletvekilleri ve belediye başkanları tarafından hizmete açıldı.


Başbakan Erdoğan, açılışın ardından Kardeş Kentler Yolu'ndaki
refüje palmiye fidanı dikti.