BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Din Polisleri iş başında

Gözaltı sebebi, kadın ve erkek görevlilerin ayrı yemek yenmesi gerekilen yerde birlikte yemek yemeleri.

Abone ol

Fly Havayolları'nın Suudi Havayolları'na kiraladığı uçaklarda hizmet veren kabin ekiplerinden bir hostes ile bir host, önceki gün Suudi Arabistan'da gözaltına alındı. Suudi kanunlarına göre kadın ve erkeğin ayrı yemek yemesi gereken lokantada birlikte oturan kabin görevlileri yaklaşık bir gün süre ile gözaltında tutuldukları karakoldan Riyad Büyükelçiliği'nin girişimleri sonucu serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, Suudi Havayolları'na kiralanan iki uçakta hizmet veren kabin ekipleri, önceki gün Suudi Arabistan'da uçuştan sonra birlikte yemeğe gitti. Kabin görevlilerinden bir hostes ile bir host, bay ve bayanların ayrı yemek yedikleri bölüme oturdu. Burada yemek yiyen hostes ve host, "Mutava" denilen polis timleri tarafından gözaltına alınarak karakola götürüldü. Durumdan haberdar olan Suudi Havayolları ile Fly Havayolları, personelin salıverilmesi için yoğun temaslara başladı.


 Ekiplerin Suudi Arabistan polisi tarafından tutuklanmasının ardından Riyad Büyükelçiliği de bilgilendirildi. Büyükelçinin izinli olmasından dolayı yerine vekalet eden İskender Okyay, derhal Suudi yetkilileri arayarak gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi. İskender Okyay, bununla da yetinmeyerek hostes ve hostun gözaltında tutuldukları yere giderek temaslarda bulundu.


Yaklaşık 26 saat gözaltında tutulan hostes ile host, Suudi Havayolları, FLY Havayolları ve Riyad Büyükelçiliği'nin yoğun çabaları sonucu serbest bırakıldı. Yaklaşık bir gün boyunca gözaltına tutulan personelin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.


Kaynak: Netgazete