BIST 9.453
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.499,33
HABER /  SPOR

Arjantin uzatmalarda güldü

Arjantin ve Meksika futbolseverlere bol dakikalı müthiş bir maç izletti.

Abone ol

ARJANTİN: Abbondanzieri, Coloccini, Ayala, Heinze, Sorin, Rodriguez, Mascherano, Cambiasso, Riquelme, Saviola, Crespo

Teknik Direktör: J.PEKERMAN

MEKSİKA: Sanchez, Mendez, Marquez, Osorio, Salcido, Pineda, Guarrado, Zinha, Pardo, Borgetti, Fonseca

Teknik Direktör: R.LA VOLPE

Maçın başlamasına birkaç dakika kaldı. Arjantinli ve Meksikalı oyuncular yavaş yavaş sahaya indi. Taraftarlar stadı karnaval alanına çevirdi.

Maçın başmasına az bir süre kaldı.Takımlar sahadaki yerlerine tamamen aldı. Arjantin'de beklenen oldu. Daha önce oynanmayacağı iddia edilen Messi ve Tevez 11'deki yerini alamadı.

İLK YARI

1. Dakika Karşılaşmada ilk tehlikeli atağı Meksika gerçekleştirdi. Ceza sahasında seken topu almak isteyen Borgetti'den önce savunma topu kornere çıkardı.

2. Dakika Meksika korner kullandı. Yapılan ortaya Borgetti kafayı vurdu ve top üst ağlara takıldı ve hakem tekrar korneri verdi. Kullanılan kornerden sonuç çıkmadı.

3. Dakika Saviola orta alanda topu kaptı ve yıldırımı gibi ceza sahası önüne kadar indi. Saviola'nın arapasında Meksika defansı müthiş bir müdahaleyle topu kapmayı başardı.

5. Dakika Pardo serbest vuruş kullandı. Pardo'nun güzel ortasında topu arka direği düştü ve arka direkte müthiş bir vuruş yapan kaptan Marquez golü attı; 1-0. Golden sonra Marquez'in sevinci görülmeye değerdi.

8. Dakika Riquelme korner kullandı. Ön direğe kesilen topta Borgetti ters bir kafa vuruşu yaptı ve kendi kalesine gol attı; 1-1.

Meksika orta alanda top çevirdi. Zinha'nın Borgetti'ye attığı pas biraz fazla kaçtı ve kaleci Abbondanzieri topu kontrol etmekte zorlanmadı.

13. Dakika Fonseca'nın arapasında Borgetti ceza sahası içinde topa gelişene vurdu ancak savunma yatarak müdahale etti ve pozisyonu kornere taşıdı. Kullanılan kornerde savunma başarılı çıktı.

15. Dakika Riquelme ve Osorio arasında müthiş bir top kapma sahnesi yaşandı. Riquelme'yi indiren Osorio faul yaptı.

16. Dakika Saviola'ya arapası atan Riquelme önce Marquez'e takıldı ardından bu oyuncuya faul yaptı

17. Dakika Borgetti'nin sağ köşeden ortasında Fonseca kafayı vurdu ancak top çok farklı bir biçimde auta çıktı.

18. Dakika Cambiasso'nun arapasında topa hareketlenen Crespo döner dönmez şutunu çekti ancak savunma ayağını uzattı ve topu kornere çelmeyi başardı.

20. Dakika Meksika'nın bir rakip kaleye birde kendi kalesine attığı gollerle beraberlik sürüyor. Arjantin teknik direktörü Pekerman objektiflere biraz sıkıntılı yansıdı.

22. Dakika Cambiasso'nun arapasında Crespo kaleciyle karşı karşıya kaldı. Hernan Crespo'nun aşırtma vuruşu kaleciyide geçti ancak kaleye girmedi ve auta çıktı.

23. Dakika Meksika kontra atak yakaladı. Pardo'nun büyük bir başarıyla getirdiği topu Borgetti kontrol etti ve ortasını yaptı ancak savunmada Sorin kaleciye kafa pasıyla topu gönderdi.

24. Dakika Pardo'nun pasında önü boşalan Borgetti köşeye müthiş bir vuruş yaptı, kaleci Abbondanzieri aynı güzellikle topu kornere çelmeyi başardı. Kullanılan korner tekrar kalecide kaldı.

28. Dakika Maç öncesinde rahat kazanacağı tahmin edilen Arjantin, Meksika karşısında bu dakikaya kadar çok zorlanıyor. Meksika kendi sahasında sürekli top çevirdi ancak Arjantinli oyuncular topu bir türlü yakalamadı.

29. Dakika Borgetti'nin geri pasında Guarrado ceza sahası dışından şut çekti ancak savunma müdahale etti ve topu kornere çeldi. Kullanılan kornerde ön direkte yükselen Borgetti vurdu ancak top tekrar auta çıktı.

31. Dakika Riquelme'nin arapasında atopa hareketlenen Saviola yere doğru koştu ve pozisyon kayboldu.

33. Dakika Sağ kanattan Sorin'in ortasında Salcido kalecisinin önüne göğsüyle yumuşattı ve kaleci topu tuttu.

35. Dakika Riquelme serbest vuruş kullandı. Ceza sahasına yapılan ortada kaleci topu kontrol etmeyi başardı.

36. Dakika Morales'in ortasında Abbondanzieri iki hamlede topu tutmayı başardı. Kaleci eğer topu tutmasaydı Borgetti ceza sahasında işi bitirecekti.

38. Dakika Meksika erken oyuncu değişikliğine gitmek zorunda kaldı. Oyundan Pardo çıkarken giren isim Torrado.

39. Dakika Torrado oyuna girer girmez çok uzağındaki Borgetti'yi gördü. Borgetti önünden geçen topu dokunamadı.

42. Dakika Riquelme'nin ortasına top savunmaya çarptı ve dışarı açıldı. Gerilerden gelen Cambiasso voleyi vurdu ancak top auta çıktı.

Yardımcı hakem ilk yarıda oynanmayan süreyi 2 dakika olarak belirledi.

45. Dakika Kalecinin önde olduğunu gören Torrado orta sahadan şansını denedi ancak top üstten auta çıktı.

45+1. Dakika Kaleci Abbondanzieri'nin pasında topu ayağının altından kaçıran Heinze rakibini kaleciyle karşı karşı kalmak üzereyken durdu ve hakem faulü verdi. Herkes kartın renginin kırmızı olduğunu düşünürken hakem sarı kartını çıkardı.

45+2. Dakika Morales frikik kullandı. Moreles'in vuruşu barajdan döndü.

İlk yarı bu skorla sona erdi.

İKİNCİ YARI

46. Dakika Karşılaşmanın ikinci yarısına Arjantin başladı. Kendi sahasında top çeviren Arjantin'e Borgetti faul yaptı.

48. Dakika Riquelme'nin arapasında Saviola topa hareketlendi. Ancak kaleci daha önceden kalesini terk etti ve topu kaptı.

50. Dakika Mascherone'nin ortasında yükselen Saviola rakibine faul yaptı ve hakem düdüğünü çaldı.

54. Dakika Morales sağ çarprazdan ortasını yaptı. Topu göğsüyle kontrol eden Borgetti vurdu ve kaleci son anda müthiş bir refleksle topun kaleye gitmesini engelledi.

56. Dakika Topu köşe gönderinde koruyan Riquelme arkadan itildi ve faul kazandı. Riquelme'nin müthiş ortasında Rodrigez harika bir vole vurdu ancak kaleci son anda topu kornere çeldi.

57. Dakika Riquelme'nin ortasında Heinze yükseldi ve kafayı vurdu ama top üstten auta çıktı.

59. Dakika Riquelme orta sahadan yine alışılmış müthiş arapaslarından birini attı. Topla buluşan Saviola kaleciyle karşı karşıya kaldı. Sevillalı yıldızın vuruşunu kaleci parmaklarının ucuyla çıkarmayı başardı.

61. Dakika Fonseca'nın pasında Borgetti hareketlendi ancak kaleci daha önce kontrol etti.

62. Dakika Riquelme rakibini müthiş ekarte etti. Riquelme'nin ortasında Crespo ön direkte yükseldi ancak zamanlama hatası yapınca top Arjantinli yıldızın üstünden geçiverdi.

Maçta skor eşit ancak Arjantin taraftarı takımını coşturmaya çalışıyor.

64. Dakika Sol kanattan Scolani şansını denemek istedi. Arjantinli oyuncunun vuruşu daha kaleye gitmeden Meksika defansına takıldı.

66. Dakika Meksika'da talihsiz bir an yaşandı. İlk yarıda oyuna giren Guarrado sakatlanınca oyundan çıktı. Meksikalı gencin yerine Mendez girdi.

69. Dakika Sağ kanattan Sorin'e sert giren kaptan Marquez sarı kart gördü.

73. Dakika Meksika'da oyuncu değişikliği. Oyundan çıkan isim Morales giren isim Zinha.

74. Dakika Ceza sahasına doldurulan topta Heinze kafayla uzaklaştırmak istedi ancak hata yaptı ama dönen topu tekrar kontrol etti.

75. Dakika Zinha'nın ortasında Borgetti kafayı vurdu ancak top auta çıktı.

76. Dakika Arjantin'de oyuncu değişiklikleri var. Oyundan çıkan isimler Crespo ve Cambiasso olurken giren isimler Tevez ve Aimar oldu.

77. Dakika Serbest vuruş kullanan Riquelme farklı birşey denedi ve yanındaki arkadaşı Tevez'e pas attı ancak Arjantinli oyuncu ofsayt taktiğine yenik düştü, ofsayt.

79. Dakika Ceza sahası içindeki büyük kargaşada ikinci oyuncudan sıyrılan Tevez kaleciyle karşı karşıya kaldı. Tevez'in vuruşunu kurtarmayı başardı.

81. Dakika Tevez'den topu kurtarmak isteyen Scalino faul yaptı. İkinci yarıda atak bir futbol oynaması beklenen Meksika şaşırttı. Yeşil beyazlı takım geriye yaslandı.

83. Dakika Arjantin'de beklenen değişiklik bu dakikada geldi. Maradona'nın veliahtı olarak görülen Lionel Messi oyuna girerken çıkan Saviola.

84. Dakika Salcido'nun ortasında top Borgetti'nin kafasının üstünden geçti ve auta çıktı. Bu pozisyon sonrası Meksikalılar çok üzülürken Arjantinliler sevinçlerini gizleyemedi.

86. Dakika Zinha önündeki Cambiasso'yu bir bacak hareketiyle geçti. Meksikalı oyuncunun ortasında kafayı vuran Fonseca yakın direkte yüzde yüzlük bir gol pozisyonunun değerlendiremedi.

88. Dakika Meksika, Barcelona'da müthiş frikikleriyle tanınan Marquez'le serbest vuruş kullandı. Marquez'in vuruşu barajdan geçmedi.

Eğer skor 90 dakikanın bitiminde de devam ederse maç bitmeyecek. Beraberlik durumunda maç uzatmalara gidecek. Olmazsa penaltılar.

Yardımcı hakem maçın sonunda oynanmayan süreyi 3 dakika olarak belirledi.

90. Dakika Tevez rakibinden sıyrıldı ve kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ancak daha önce Mendez müthiş müdahaleyle topu kontrol etti.

Uzatma dakikalarında gol sesi çıkmayınca, kıran kırana geçen 90 dakika sonrası Arjantin ve Meksika 1-1'lik sonucu değiştiremedi.

Maç şimdi 15'er dakikalık iki eşit devre daha oynanacak.Yine gol olmazsa, çeyrek finalisti penaltı atışları belirleyecek..



UZATMA DAKİKALARINDA İLK YARI



Uzatma dakikalarında ilk yarı başlamak üzere. Rakibine gol atamayan Arjantin kendi sahasında bütün oyuncularla kenetlendi ve galibiyet yemini etti.

91. Dakika Aimar sırtını rakibine döndü. Ancak bu oyuncuya yapılan hareket faul oldu.

92. Dakika Messi arkadaşı Tevez'le pas alışverişi yaptı ancak savunma yıldız oyuncunun gol pozisyonuna girmesine izin vermedi.

95. Dakika Zinha karşısındaki Mascerano'yu geçti ancak kendini kurtaramadı hakem faulü verdi. Kullanılan topta Marquez şansını denedi ancak başarısız oldu.

96. Dakika Torrado rakibi Riquelme'yi geçmeye çalıştı ancak yerde kaldı, hakem faul düdüğünü çaldı.

98. Dakika Sorin'in pasında Rodrige topu göğsüyle kontrol etti ve top daha havadayken müthiş bir vuruş yaptı. Kaleciyide geçen top adeta çatala takıldı ve gol oldu; 2-1.

101. Dakika Riquelme'nin akıl dolu pasında topla buluşan Aimar aşırtma bir vuruş yapmayı denedi ancak istediğini yapamadı.

Yardımcı hakem uzatma devresine 1 dakika ekledi.

İlk uzatma devresi sona erdi.

UZATMA DAKİKALARINDA İKİNCİ YARI

106. Dakika Zinha kendi çabalarıyla getirdiği topta kaleye vurmayı denedi. Etkili bir şut geldi ancak top direği yalayarak auta çıktı.

109. Dakika İkinci golü bulan Arjantin artık top dolaştırmaya başladı. Riquelme, Tevez, Messi ve Sorin artık birbirleriyle paslaşıyor.

112. Dakika Zinha, Sorin'i geçti ancak kendisi yerde kaldı ve hakem Sorin'e sarı kart çıkardı.

112. Dakika Zinha serbest vuruş kullandı ve ceza sahası adeta ana baba günü. Zinha'nın kullandığı serbest vuruşu Cambiasso kafayla uzaklaştırdı.

114. Dakika Messi'nin harika çalımları sonrası top Riquelme'ye geldi. Riquelme'nin arapasında Tevez kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak son anda ayağı kayınca top kaleciyi buldu.

115. Dakika Salcido'nun ortasında Borgetti kafayı vurucaktı ancak daha önce yardımcı hakem ofsayt bayrağını gösterdi.

116. Dakika Torrado ortasını yaptı ve kafayı vuran Borgetti isabetli vuramadı. Dönen topta Zinha voleyi vurdu ancak savunma bu kez topu uzaklaştırdı.

118. Dakika Messi'yi gole gitmek üzereyken durduran Torrado hakem tarafından sarı kartla cezalandırıldı.Aynı dakika içinde topu eliyle düzelten Fonseca sarı kart gördü.

Ve hakem düdüğünü çaldı. Arjantin çeyrek finale çıkarken Meksika eleniyor. Arjantinli futbolcular sevinç gözyaşları dökerken Meksikalılar elenmenin üzüntüsünü yaşadı.