BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

APO sevdası mahkemelik!

''Öcalan bir halk önderidir'' diyen Batman Belediye Başkanı'nın, 10 yıl hapsi istendi.

Abone ol

PKK'ya bilerek ve isteyerek yardım etmekten hakkında 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan DTP'li Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan ile ilgili iddianame kabul edildi. Kalkan, 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim hakim karşısına çıkacak.

İngiltere seyahati dönüşü 12 Mart 2006'da makamında düzenlediği basın toplantısında, PKK'nın yayın organı Roj TV'nin kapatılmasının doğru olmayacağı, adı geçen kanalı kendi televizyonu olarak gördüğü, kendilerine yasak getirilmesi halinde de bu kanalın yayınlarına katılacağı açıklamalarında bulunduğu için hakkında TCK'nın 314/2-3 ve 220/7 maddeleri uyarınca 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Batman Belediye başkanı Hüseyin Kalkan ile ilgili iddianame kabul edildi.

6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen ve önümüzdeki günlerde terör suçundan yargı önüne çıkacak olan Kalkan ile ilgili iddianamede, sanığın Roj TV ve bazı basın kuruluşlarına yaptığı açıklamada, "Hamas daha radikal bir örgüt. Kürt muhalefetinden daha fazla cinayet ve ihtihar eylemi gerçekleştirdi. Onlar İsrail'i tanımıyor. Ama Kürt silahlı muhalefetinin öyle bir durumu yok. Hamas ile masaya oturuluyor. Buna karşı değiliz, ama Kürt muhalefetinin taleplerine cevap verilmiyor. Hükümetimizin Hamas'la görüştüğü bir dönemde PKK'yi dışlaması ve görüşmemesi kabul edilebilir değil. Bir yandan dağları bombalayacaksın, diğer yandan iç huzurdan bahsedeceksin. Hükümet Ortadoğu'daki barış çabalarında samimi olmak istiyorsa, öncelikle kendi iç meselesini halletmelidir. Terör kavramı devletten devlete değişiyor. Hamas'la yapılan görüşme ile bu tamamen ortadan kalktı. Devletimiz örgütle oturmalıdır. Eğer bu yapılmıyorsa seçilmiş yasal temsilciler var. Bunlarla görüşerek sorun bir an önce çözülmelidir" dediği belirtildi.

İddianamede, sanığın Batman festivalinde de Filistin ve Hamas'tan örnekler verip benzer konuşmalar yaparak, "Gelin gerçekten halkımızın temsilcileriyle görüşün. Herkes kumandanı görsün. Hükümetin bir önce Kürt halkının liderleri ve temsilcileriyle görüşme yapması gerekir" dediği bildirildi. İddianamede, sanık Hüseyin Kalkan'ın suçu ve suçluyu övmekten Batman savcılığına ifade verdikten sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada ise, "Abdullah Öcalan'a 'Sayın' diye hitap etmemiz nedeniyle ifadeye çağrıldık ve düşüncelerimizin arkasında olduğunu belirttik. Gerçekten Abdullah Öcalan bir halk önderidir" sözlerini sarfettiği de belirtildi.



Kaynak:Netgazete