BIST 10.046
DOLAR 32,33
EURO 34,74
ALTIN 2.408,31
HABER /  GÜNCEL

Ergenekonda jitem iddiası

Ergun Poyraz'ın JİTEM'den para aldığını gösteren bir CD’nin İP binasında ele geçirildiği iddia edildi.

Abone ol Ergenekon soruşturması kapsamında baskın düzenlenen İşçi Partisi’ne ait bir CD’den Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında yazdığı kitaplarla tanınan yazar Ergun Poyraz’ın JİTEM’den para aldığını gösterir belgeler çıktığı iddia edildi.

Ümraniye’deki bir gecekonduda bulunan el bombalarıyla başlayan ve şu ana kadar farklı kesimlerden 44 kişinin tutuklandığı Ergenekon soruşturmasında bu kez de JİTEM iddiası ortaya atıldı. 

TUTANAKLAR ELE GEÇİRİLDİ 

Soruşturma kapsamında baskın düzenlenen İşçi Partisi Genel Merkezi’ndeki sekreter odasının sağ kısmında yer alan masada bulunan “CD 3 PRİNGO” yazılı CD’den, Poyraz’la ilgili çarpıcı bilgiler çıktı. “P420281107130821” seri numaralı CD’de, “Ergun Poyraz’ın JİTEM’den aldığı para” başlıklı bir klasör bulundu.

Klasörün içindeki 5 farklı “word” dosyasından, Poyraz’ın Jandarma İstihbarat Başkanlığı’ndan farklı tarihlerde para aldığını gösterir tutanaklar çıktı. Tutanaklarda, değişik miktarlarda para aldığı görülen Poyraz’a verilen paranın miktarı, verildiği tarih, parayı teslim eden, teslim edilirken hazır bulunan ve tutanağı düzenleyen jandarma görevlilerinin isimleri gibi bilgiler de yer aldı. Tutanakların “teslim alan” yazılı bölümünde ise, “Ergun Poyraz araştırmacı yazar” ifadesinin bulunduğu saptandı.

TARTIŞILAN YAZAR

Ergenekon soruşturması kapsamında 27 Temmuz 2007’de gözaltına alınarak tutuklanan Poyraz, başta Gül ve Erdoğan olmak üzere AKP’liler hakkında kaleme aldığı aleyhte kitap ve yazılarıyla tanınıyor. Poyraz, geçmiş yıllarda eski DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel’e yakınlığıyla da gündeme gelmişti. (Taraf)