BIST 10.158
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.399,08
HABER /  GÜNCEL

Cumhuriyete molotoflu saldırı

Cumhuriyet Gazetesi, şimdi molotoflu bir saldıraya hedef oldu. Gazeteye, kimliği belirsiz kişilerce molotofkokteyli atıldı.

Abone ol

Şişli'deki Cumhuriyet Gazetesi'nin bahçesine molotof kokteyli atıldı.

Cumhuriyet Gazetesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, kimliği belirsiz kişiler, Prof. Nurettin Mazhar Öktel Sokak'taki Cumhuriyet Gazetesi binasının bahçesine molotof kokteyli attı.

Molotof kokteylinin neden olduğu alevler gazetenin güvenlik görevlilerince söndürüldü.

Bu arada, gazetenin güvenlik görevlileri, molotof kokteyli atan kişilerden birini yakalayarak polise teslim etti.

SALDIRGANLAR ÇOCUK YAŞTA

Molotofkokteylli saldırıya uğrayan Cumhuriyet gazetesinin İdare Amiri Ali Edeoğlu, saldırıyı çocuk yaşta olan 3 kişinin gerçekleştirdiğini bildirdi.


Şişli Prof. Nurettin Mazhar Öktel Sokak'taki Cumhuriyet gazetesine yönelik gerçekleştirilen molotofkokteylli saldırıya ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Edeoğlu, ''Saat 00.00 sıralarında meydana gelen saldırıyı çocuk yaşta olan 3 kişi gerçekleştirdi'' dedi.


Edeoğlu, şunları kaydetti:


''Gazetemize ait bir otomobilin bahçeden çıkacağı sırada meydana gelen saldırının ardından güvenlik görevlilerimiz otomobille kovaladıkları saldırganlardan birini yakaladı ve polise teslim etti. Yakalanan kişi 13 yaşında bir çocuk. Saldırı için birilerinin kendisini yönlendirdiğini söyledi.''


Bu arada, saldırı anı gazetenin güvenlik kameralarınca kaydedildi. Olayla ilgili çalışma başlatan polis, bu görüntüleri inceleyerek, kaçan diğer 2 saldırganı da yakalamaya çalışıyor.