BIST 10.199
DOLAR 32,38
EURO 34,76
ALTIN 2.404,56
HABER /  SPOR

Alex mi Kazım mı?

Maçın adamı kim? 2 gole imzasını atan Alex mi, Beşiktaş'ı atakları ile felç eden Kazım mı?

Abone ol Derbiye Fenerbahçe'den iki isim damgasını vurdu. Biri gollere adını yazdıran Alex, diğeri de Kazım'dı... Zico bile Kazım'ın performansına hayran kaldı. Maçın adamı hangisi sorusu işte bu yüzden askıda kaldı. Kimilerine göre Alex, kimilerine göre ise Kazım oldu.

Beşiktaş karşısında müthiş bir oyun ortaya koyan Fenerbahçe'de geceye damga vuran iki isim vardı. Bunlardan ilki kaptal Alex'di... Köşe atışlarında pet şişelerin hedefi olan Alex, derbi maçta kader adamı oldu.

Attığı ilk gol ile Beşiktaş savunmasına ders verdi. Zira golünü kısa boyuna rağmen, Kartal'ın iki uzun savunmasının arasından çıkarak kafasıyla attı. 11'inci dakika gelen bu erken gol, Fener'in elini güçlendir. Durum 1-1'e geldiğinde ise yeniden sahaya çıktı ve skoru belirleyen ikinci gole imzasını attı.


O GOLLERİ ANLATTI

Karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada Alex, gollerini anlattı;
"İlk gol bizim antrenmanlarda da çalıştığımız bir pozisyondu. Bugün sahada da bunu çok iyi uyguladık. Kazım güzel ortaladı ve ben kafayla golü buldum. İkinci golde Nobre savunmasına destek vermeye çalışıyordu ve ikili mücadelede ben yerde kaldım. Ancak Semih topu kontrol ettikten sonra destek bekledi ve bana çıkardı. Ben de güzel bir vuruş yapıp golü buldum.''

GÜZEL ŞOVA YAKIŞMADI

Sahada iki kez atılan yabancı maddeler nedeniyle yerde kalan Alex, bunun Beşiktaş seyircisinin maçın başında yaptığı güzel şova leke düşürdüğünü söyledi.

Alex, "İlk başlarda zararsız şeyler atılıyordu. Boş şişe ve kağıt gibi. Ancak daha sonra çakmak, bozuk para ve benzeri sert cisimler atılmaya başlandı. Bunlar oyunculara zarar verebilirdi. Bu durum kendi takımlarına fayda sağlamıyor, aksine zarar veriyor. Oyun yavaşlıyor ve tempo kaybediliyor. İlk yerde kaldığımda bir su şişesi mideme geldi ve nefes almakta sorun yaşadım. İkinci seferinde ise kafamın arka kısmına sert bir madde geldi" dedi.

KAZIM PARMAK ISIRTTI

Gecenin bir diğer kahramanı şüphesiz Kazım'dı... Ortaya koyduğu performans ile herkese parmak ısırttı. Deivid'in yokluğunda formayı kapan Kazım, müthiş bir futbol ortaya koydu.

Şık çalımları, arka arkaya yaptığı bindirmeleri ve gol ortaları ile galibiyetin mimarı oldu. Beşiktaş savunması ise Kazım yüzünden bir çok kez altüst oldu. 

ZİCO HAYRAN KALDI

Zico da Kazım'ın ortaya koyduğu bu performansa kayran kaldı. Maçtan sonra bunu şu sözlerle dile getirdi;

''Beklentiler fazlaydı. Fakat kendini çok iyi hazırlamış, saha içinde yaptıkları bunu gösterdi. Kazım'a güvendim bugün. O milli takım oyuncusu. Bugünkü performansı beni gerçekten memnun etti. Onu tebrik ediyorum. Takımda aynı şekilde devam etmek istediğini, oynamak istediğini gösterdi. Yerine oynadığı Deivid takım için ne kadar fazla önemli olduğunu inkar edemeyeceğimiz bir oyuncu. Onun yerine girip bugünkü gibi bir performans göstermek kolay değil. Kazım da bu zor işi yaptı.''