BIST 10.155
DOLAR 32,38
EURO 34,71
ALTIN 2.394,91
HABER /  GÜNCEL

Küresel ısınma dünyayı kararttı

Küresel ısınmaya dikkati çekmek için dünya çapında düzenlenen ışık kapatma eylemi, dün gerçekleştirildi...

Abone ol

Küresel ısınmaya dikkati çekmek için dünya çapında düzenlenen "Dünya Saati" (Earth Hour) eylemi, büyük katılımla gerçekleşti. Eyleme destek veren, kişi ve kuruluşlar, bir saat boyunca ışıklarını kapatıp elektrikli araçlarını çalıştırmayarak dünyanın en önemli çevre sorununa dikkat çektiler.

Dünya çapındaki eylem, saat farkı nedeniyle önce Fiji Adaları ve Yeni Zelanda’da başladı. Avustralya’daki eyleme katılım, çok büyük oldu. Ülkenin simgelerinden Sydney kentindeki ünlü Opera Evi ve yakınındaki Harbour Köprüsü, eyleme destek amacıyla yerel saatle 20.00’de karartıldı, eylemi kentin diğer tarihi yerleri izledi. Sydney kentinin sakinleri, evlerinin ışıklarını söndürürken, işyerleri de eyleme destek verdi. Sydney Belediye Başkanı Clover Moore, bu eylemin "Artık uyan zili" olduğunu ve dünyanın geleceğinin planlanması gerektiğini ifade etti. Kentte geçen yılki eyleme 2 milyon kişi ve 2 bin işyeri katılmıştı.

Türkiye’de Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye Ofisi’nin organize ettiği eylem büyük ilgi gördü. Birçok kurum ve kuruluş "Earth Hour"a katılarak ışıklarını 1 saat kapatacağını kaydetti.