BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,69
ALTIN 2.407,15
HABER /  GÜNCEL

Çağların lüks araçlarına haciz

TMSF’ye 2.4 milyar dolar borcu olan Çağlar’ın İstinye’deki köşküyle lüks otomobillerine haciz uygulandı.

Abone ol

Batık Interbank nedeniyle TMSF’ye 2.4 milyar dolar borcu olan eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar’ın İstinye’deki köşküyle lüks otomobillerine haciz uygulandı. TMSF, Çağlar’ın gizli ortağı olduğu iddiasıyla İstanbul’daki Plaza Oteli’ne el koymuş, 2 helikopterini haczetmişti.

Bu kez de Çağlar ailesine ait İstanbul ve Bursa’daki ikametgah adreslerine giden TMSF ekipleri, hem aile üyeleri hem de şirketler üzerine kayıtlı bulunan lüks otomobillere el koydu.

Edinilen bilgiye göre, Cavit Çağlar’ın eşi Nursel Çağlar adına kayıtlı bulunan İstinye Tokmakburnu’ndaki köşkün tapu kayıtlarına haciz uygulandı.
Dün başlatılan fiili haciz işlemleri sırasında İstinye’deki köşkte bulunan Nursel Çağlar adına kayıtlı Audi A8 model lüks araca da el kondu. Ailenin Mudanya’daki evine giden TMSF ekipleri, burada da Audi A6, iki adet Range Rover cip ve bir adet Mercedes aracı haczetti.

Şankaya’nın otoları

TMSF, haciz uygulamalarına Çağlar’ın akrabalarını da dahil etti. Bir süre önce vefat eden ve batık Interbank’ın ortakları arasında bulunan, Çağlar’ın dayısı Şükrü Şankaya’nın ailesinin üzerine kayıtlı görünen Hummer cip, Jaguar ve Porsche marka otolar aranıyor.
TMSF, Plaza Otel’deki operasyon sırasında birçok lüks otomobile el koymuştu. Plaza otelin garajında bulunan ve otelin sahibi görünen Yasemin Turizm’in üzerine kayıtlı olan ancak Cavit Çağlar’ın kullandığı Audi A6, Audi A8, zırhlı bir Mercedes ve iki adet VIP minibüse fiili haciz uygulanmıştı.