BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.437,51
HABER /  GÜNCEL

Ergenekon'da 5 yeni tahliye Son Dakika

İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon sanıklarından 5'i hakkında tahliye kararı geldi.

Abone ol
İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan Hasan Iğsız, Şener Eruygur, Alaattin Sevim, Mehmet Ali Çelebi ve Merdan Yanardağ'ın tahliyelerine karar verdi.

Ergenekon davasında tahliyeler ardarda geldi. Sabah saatlerinde başlayan tahliyelere akşam saatlerinde yenileri eklendi.  Son olarak Eski Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur, emekli Orgeneral Hasan Iğsız, Teğmen M. Ali Çelebi, gazeteci Merdan Yanardağ ve Tuğamiral Alaattin Sevim hakkında da tahliye kararı çıktı.

KİMLER TAHLİYE OLDU
 
Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan sanıklar gazeteci Tuncay Özkan, Sedat Peker ve emekli albay Levent Göktaş'ın avukatları, müvekkillerinin tahliyesine ilişkin dilekçelerini mahkemeye sundu.
 
Talepleri değerlendiren İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklar Tuncay Özkan, Sedat Peker ve emekli albay Levent Göktaş'ın tahliyesine hükmetti.
 
Mahkeme heyeti tahliyeye gerekçe olarak, ''sanıkların tutuklu kaldıkları süre, delillerin toplanmış olması ve karartılma kuşkusunun kalmaması, ikametgah sahibi olmaları, karar onansa dahi kesinleşebilmesi için geçebilecek muhtemel süre, kararın bozulması halinde telafisi mümkün olmayan mağduriyetlere neden olabilecek olması, tutuklamanın tedbir olması, benzer konumda tahliye edilmiş sanıklar da bulunması nedeniyle bunun adalet duygularını incitebilecek olmasını'' gösterdi.
 
Mahkeme heyeti, ayrıca sanıklar Levent Göktaş ve Tuncay Özkan hakkında yurt dışına çıkış yasağı koydu. Heyet, Sedat Peker hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulamalarına gerek olmadığına hükmetti.
 
Bu arada, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Tuncay Özkan, Sedat Peker ve Levent Göktaş'ın da aralarında yer aldığı bazı sanıkların tahliye taleplerinin reddine ilişkin karar vermişti.
 
KERİNÇSİZ'E TAHLİYE
 
13. Ağır Ceza'nın ret yanıtı verdiği Kemal Kerinçsiz için ise 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nden tahliye kararı çıktı. Kerinçsiz'e yurtdışı yasağı da konuldu.
 
ÇİÇEK CEZAEVİNDEN ÇIKAMAYACAK
 
Akşam saatlerinde tahliye talebinde bulunan Albay Dursun Çiçek ve Danıştay saldırısı saldırganı Alparslan Aslan ve eski Özel Harekat Dairesi Başkanı İbrahim Şahin ve yazar Yalçın Küçük de tahliye edildi.
 
Balyoz davasında hükmü onanan Çiçek ve Alparslan Aslan cezaevinden çıkamayacak. Aslan bir duruşma sırasında hakime ettiği küfür nedeniyle 4 yıl hapis cezası almıştı.