BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,81
ALTIN 2.514,85
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan tahliyelere ilk yorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tahliyeleri yorumladı Erdoğan'ın yargıya müdahale ettiğini savundu.

Abone ol
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ergenekon davası kapsamındaki tahliyelerle ilgili adaletin kısmen de olsa gerçekleştiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, tahliye sonrası yine Erdoğan'ı eleştirdi ve yargıya müdahalenin devam ettiğini iddia etti.

Miting için Erzurum'da bulunan Kılıçdaroğlu, İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, Ergenekon davasının bazı sanıklarının tahliyesine karar vermesine ilişkin, özel yetkili mahkemelerin adalet dağıtmadığını, o mahkemelerin siyasal iktidarın beklentisi doğrultusunda karar verdiğini defalarca dile getirdiğini söyledi.
 
"Buna karşın iktidarda olan kişi, yani başbakanlık koltuğunda olan kişi, 'Ben o davaların savcısıyım' demişti. Açıkça davalara destek vermişti" diyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
 
"Bugün adalet kısmen de olsa gerçekleşiyor. Dursun Çiçek'in tahliye edilmesi, diğer yazar arkadaşların tahliye edilmesi elbette güzel şey. O mahkemelerde görüşülen davaların tümünün adalet dağıtmadığını biliyoruz. Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını defalarca dile getirdik ancak şimdi kaldırıyorlar. Neden? Yolsuzlukları ortaya çıktı da onun için. Biz demokrasinin ve hukukun üstünlüğünü savunuyoruz. Kimse sahte delillerle içeride yatmamalı, kimse acılar yaşamamalı. Onların aileleri var, çocukları var. Bedelini kim ödeyecek? İlker Başbuğ uzun süre hapiste kaldı, onun bedelini kim ödeyecek. Anayasa Mahkemesi kararıyla tahliye edildi. Onlara baktığımız zaman Türkiye'de adaletin olmadığını, adaletin bizzat iktidarda, başbakanlık koltuğunda oturan zat tarafından katledildiğini biliyoruz. Adalet Bakanlığı'na telefon edip, 'Şu iş adamının mahkum olması lazım' diyebilecek kadar, yargıya müdahale ediliyor. Kim bilir Ergenekon davalarında, Balyoz davalarında hangi telefonlar yapıldı. Kimlere, hangi talimatlar verildi."
 
Şimdi her şeyin ağır ağır gün yüzüne çıkmaya başladığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Tabii insanların tahliye olması bizim mutlu ediyor. Tuncay Özkan'ın tahliye olması bizi mutlu ediyor. İçeride hiçbir gazeteci, hiçbir bilim insanı suçsuz yere hiç kimse kalmamalı. Eğer içeride bir gün bile fazla kalırlarsa o adalet toplum vicdanını rahatsız eder" diye konuştu.