BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,70
ALTIN 2.501,34
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Alparslan Arslan büyük ihtimalle kaçar!

Beklenen Ergenekon tahliyeleri gerçekleşmesine gerçekleşti ama bir sürü soru işaretini de beraberinde getirdi. Alparaslan Arslan'ın tahliye kararı tartışmalara neden oldu.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Ergenekon Davası'nda, Tuncay Özkan, Sedat Peker ve Levent Göktaş'ın tahliyesinin ardından İbrahim Şahin, Alparslan Arslan, Kemal Kerinçsiz ve Dursun Çiçek de tahliye oldu. 

Tahliyelerin en dikkat çeken isimlerinden biri de hiç şüphesiz Danıştay saldırısı faili Alparslan Arslan'dı. Mahkeme Arslan için yurtdışı yasağı koydu. Arslan, haftada üç gün polis merkezine gidip imza atacak.

BABAMI GERİ VERİN O ZAMAN

Danıştay saldırısının faili Alparslan Arslan’ın da tahliye edilmesine saldırıda hayatını kaybededen Danıştay Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin’in oğlu Gökhan Özbilgin isyan etti.

Gökhan Özbilgin, “Ona özgürlüğünü veriyorlarsa, babamı da bana geri verin o zaman! Ben de babamı istiyorum” sözleriyle tepki gösterdi.

Peki Alparslan Arslan cezaevinden çıkınca ne olacak? Bu soruya yanıt CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz'den geldi. Tahliyeleri İNTERNETHABER'e değerlendiren Özgündüz'ün Arslan'la ilgili bir de çarpıcı iddiası var:

"Alparslan Arslan büyük ihtimalle kaçar."

ALPARSLAN ASLAN'IN TAHLİYESİ ENTERESAN

 "ÖYM'lerin kaldırılması ile birlikte 5 yıldan fazla tutuklu olanların tahliye edilmesi yasal zorunluluk zaten. Ancak, Danıştay saldırısı sanığı Alparslan Aslan'ın tahliye edilmesi de enteresan. Bu kanun, yapılırken de bu tür sonuçlar doğmasın diye, özellikle, adam öldürme, ululslararası insan ve uyuşturucu ticareti gibi insanlığa karşı işlenen suçlardan 5 yıllık sürenin olmaması gerektiğini söylemiştik ama bu eleştirilerimiz dikkate alınmadı.

HUKUKSAL ANLAMDA KAOS VAR

"Bir kısım Ergenekon sanıklarının henüz tahliye edilmemesi de enteresan. Çünkü Ergenekon davası henüz kesinleşmedi, örneğin Doğu Perinçek'in tahliye edilmemesi enteresan. Bekliyoruz, şu anda hukuksal anlamda bir kaos var."

ALPARSLAN ASLAN BÜYÜK İHTİMALLE KAÇACAK

"Sanki duruma ideolojik bakılıyor. Tamam kanun 5 yıldan fazla tutukluluğa izin vermiyor, bu durumda bırakılması gerekir, katili bırakıyorsanız, siyasi suçla yatan kişiyi de bırakmanız gerekiyor. Adi suçlardan tutuklularla ilgili aylık bir düzenleme olması gerekiyordu ama bu genel bir hukuk düzenlemesi oldu ve malesef böyle de istenmeyen sonuçlar doğuyor."

"Bundan sonra, adli kontorl uygulayacaklar, ama mesela Alparslan Aslan yarın bu cezası kesinleşeceği zaman tutuklanacak, bu kişi bunu bekler mi, adli kontorle uyar mı, hiç zannetmiyorum. Bu adam büyük ihtimalle kaçacak."