BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.425,86
HABER /  GÜNCEL

Ergenekon'da art arda dört bomba tahliye

Ergenekon Davası'nda, Tuncay Özkan, Sedat Peker ve Levent Göktaş'ın tahliyesinin ardından İbrahim Şahin, Alparslan Arslan, Kemal Kerinçsiz ve Dursun Çiçek de tahliye oldu.

Abone ol

Ergenekon Davası sanıklarından Tuncay Özkan, emekli albay Levent Göktaş ve Sedat Peker'in ardından Avukat Kemal Kerinçsiz, emekli albay Dursun Çiçek, eski özel harekatçı İbrahim Şahin ile Danıştay saldırısı faili Alparslan Arslan hakkında tahliye kararı çıktı.

Mahkeme heyeti tahliyeye gerekçe olarak, ''sanıkların tutuklu kaldıkları süre, delillerin toplanmış olması ve karartılma kuşkusunun kalmaması, ikametgah sahibi olmaları, karar onansa dahi kesinleşebilmesi için geçebilecek muhtemel süre, kararın bozulması halinde telafisi mümkün olmayan mağduriyetlere neden olabilecek olması, tutuklamanın tedbir olması, benzer konumda tahliye edilmiş sanıklar da bulunması nedeniyle bunun adalet duygularını incitebilecek olmasını'' gösterdi.

BOMBA TAHLİYE ALPARSLAN ARSLAN 

Alparslan Arslan'ın, 17 Mayıs 2006 tarihinde Danıştay İkinci Dairesi’ne düzenlediği silahlı saldırı sonrası 4 Danıştay üyesi yaralanmış ve yargıç Mustafa Yücel Özbilgin hayatını kaybetmişti. Saldırının Ergenekon tarafından azmettirildiği iddiaları üzerine daha sonra Danıştay ve Ergenekon davaları birleştirilmiş ve Arslan İstanbul ’daki davada tekrar yargılanmaya başlamıştı. Arslan, 5 Ağustos 2013’te İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanan Ergenekon davasında iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve ayrıca 90 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Danıştay saldırısı faili Alparslan Arslan için mahkeme yurtdışı yasağı koydu. Arslan, haftada üç gün polis merkezine gidip imza atacak.

buyuk.20140310174349.jpg
DURSUN ÇİÇEK TAHLİYE OLDU AMA CEZAEVİNDEN ÇIKAMAYACAK

Emekli albay Çiçek, 2004 yılında Genelkurmay Bilgi Destek Dairesine atandı ve Genelkurmay Karargâhında çalışmaya başladı. 2008 Nisan ayında Taraf gazetesinde yayınlanan Mart 2006 tarihli sivil toplum kuruluşları andıcının Albay Çiçek'e ait olduğu iddia edilmişti. 73 sayfalık andıçta pek çok sivil toplum kuruluşuna ilişkin suçlamalar yer alıyordu.

Dursun Çiçek hakkında da tahliye kararı verildi. Balyoz Davası'ndan hükümlü Çiçek, cezaevinden çıkamayacak.

buyuk.20140310172049.jpg
KEMAL KERİNÇSİZ'E TAHLİYE KARARI

Tahliyesine karar verilen Ergenekon davası hükümlülerinden avukat Kemal Kerinçsiz, 22 Ocak 2008’de tutuklanmıştı ve 6 yıl 2 aydır tutuklu bulunuyordu. Büyük Hukukçular Birliği'nin başkanlığını yapan Kerinçsiz, Hrant Dink, Orhan Pamuk, Elif Şafak gibi yazarlar hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 301. maddesinden açtığı davalarla gündeme gelmiş, açtığı bu davaların duruşmaları öncesinde, adliye önünde protesto gösterileri tertiplemişti. Ergenekon davasında, silahlı terör örgütüne üye olma, T.C. hükümetine karşı silahlı isyana tahrik, devletin güvenliğine ilişkin bilgileri bulundurma, çeşitli kişiler hakkında siyasî, felsefî veya dinî görüşlerine, ırkî kökenlerine, ahlâkî eğilimlerine, cinsel yaşamlarına, sağlık durumlarına veya sendikal bağlantılarına ilişkin fişlemeler yapma suçlamaları ile yargılanıyordu. 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kararı verilmişti.

Tahliye kararını İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi verdi. Mahkeme, Kerinçsiz'e yurt dışı yasağı da koydu.

buyuk.20140310172913.jpg
ESKİ ÖZEL HAREKATÇI ŞAHİN'E DE TAHLİYE

Ergenekon Terör Örgütü bünyesinde faaliyet gösterecek silahlı çete oluşturmak suçundan yargılanan eski özel harekatçı İbrahim Şahin için 1. Ağır Ceza Mahkemesi, tahliye kararı verdi. 

buyuk.20140310172227.jpg 
HAKLARINDA YARIN KARAR VERİLECEK

2. Ağır Ceza Mahkemesi, Tuncer Kılınç, Mehmet Eröz, Serdar Öztürk ve Aykut Metin Şükre'nin tahliye taleplerini yarın görüşecek.


26887.jpg
TUNCAY ÖZKAN VE İKİ İSİM TAHLİYE OLDU

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Tuncay Özkan, Sedat Peker ve Levent Göktaş tahliye edildi... (TIKLA OKU)

YARGIDA ERGENEKON SAVAŞI! HANGİ KARAR GEÇERLİ?

26862.jpg


26906.jpg
TUNCAY ÖZKAN CEZAEVİNDEN BÖYLE ÇIKTI

Ergenekon davasında tahliye olan gazeteci Tuncay Özkan, Silivri Cezaevi’nden çıktı. İşte ilk açıklama... (TIKLA OKU)