BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.297,55
HABER /  GÜNCEL

Zafer Çağlayan o sözleri için özür diledi

Eski bakan Zafer Çağlayan, 'Bunları bize ateist, Zerdüşt ve Yahudi yapsa anlarım!' sözlerinden dolayı özür diledi

Abone ol

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının ardından görevinden istifa eden eski bakan Zafer Çağlayan, "Bunları bize bir Yahudi, bir ateist, bir Zerdüşt yapsa anlarım. Ama bunları yapan Müslümanım diye geçiniyorsa yazıklar olsun" sözleri nedeniyle özür diledi.

Çağlayan yaptığı açıklamada farklı etnik ve inançları kendi inançları kadar kutsal kabul eden bir anlayışa sahip olduğunu belirterek şunları söyledi: "Bir konuşmamda yaptığım açıklamalardan ötürü Musevi cemaatinin asla hedeflemeyeceğimi ve böyle bir kastımın olmayacağını belirtiyor, şayet amacım dışında istemeyerek sebep olduğum bir kırgınlık varsa üzüntümü ifade ettiğimi kamuoyuna saygıyla belirtiyorum."

TÜRK MUSEVİ CEMAATİ TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Türkiye Hahambaşılığı-Türk Musevi Cemaati, eski Ekonomi Bakanı ve AKP Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan'ın Tarsus'taki mitingde kendilerine yapılanlarla ilgili atfettiği Yahudi ifadelerini eleştirerek tepki gösterdi.

Türkiye Hahambaşılığı-Türk Musevi Cemaati, Zafer Çağlayan sözlerine tepki gösteren bir açıklama yayınladı.

Türkiye Hahambaşılığı-Türk Musevi Cemaati'den yapılan açıklama şöyle:

"Mersin Milletvekilimiz Sayın Zafer Çağlayan'ın, 8 Mart Cumartesi günü Tarsus'ta yapmış olduğu konuşmayı büyük bir üzüntü ile öğrendik. Bu söylemde de olduğu gibi, son dönemde basınımızda ve çeşitli mecralarda yer alan buna benzer, inancımıza saldırı niteliğinde olan ve nefreti, farkında olarak veya olmayarak topluma aşılayan itham, söylem ve olayların varlığından duyduğumuz endişe ve infiali kamuoyu ile paylaşır; geçmişteki müessif olayların acısını halen içinde yaşayan Türk Musevi Cemaati mensupları olarak, bu nefretin doğurabileceği istenmeyen sonuçlara da dikkat çekmek isteriz. Gerek dünyamızda, gerekse de ülkemizde, barış ve huzura en çok ihtiyaç duyulduğu, anti-Semitizm ile benzer nefret söylemlerinin hepimizce insanlık suçu kabul edildiği günümüzde, beklentimiz, benzeri durumlardan titizlikle kaçınılması, hataların da samimiyetle telafi edilmesidir."