BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Pistorius otopsi raporu açıklanırken kustu

Kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı öldürmekle suçlanan Güney Afrikalı ampute atlet, adli tıp uzmanının tanıklığı sırasında zor anlar yaşadı. Uzman Steenkamp'ın başından, kalçasından ve kolundan vurulduğunu söyledi.

Abone ol

Geçen yıl Sevgililer Günü'nde Kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı öldürmekle suçlanan Güney Afrikalı ampute atlet Oscar Pistorius'un yargılandığı dava Pretoria kentinde sürüyor. Pistorius davanın bugünkü duruşmasında zor anlar yaşadı ve adli tıp uzmanının tanıklığı sırasında kustu.

Adli tıp uzmanı Gert Saayman, mahkemeye Steenkamp'ın başından, kalçasından ve kolundan vurulduğunu söyledi.

Saayman, Steenkamp'ın vücudundaki yaraların ahşap kapıya benzer bir maddeyi delip geçerek vücuda girdiğini, kol ve kalçadaki kanamanın ölüme yol açmış olabileceğini belirtti.

Adli tıp uzmanının tanıklığı sırasında kusan Pistorius'un birkaç kez ağlama nöbetlerine girdiği için hakimin duruşmaya kısa bir süre ara verdiği belirtiliyor.

Mahkeme yarın da Saayman'ın ifadesine başvuracak.

'Hırsız zannettim, vurdum'

Oscar Pistorius kız arkadaşını kasıtlı olarak öldürdüğü yönündeki suçlamayı reddediyor.

Pistorius, 29 yaşında olan ve modellik yapan kız arkadaşına banyo kapısının ardından dört el ateş etmiş, onu eve giren bir hırsız sandığını iddia etmişti.

Duruşmaların medya tarafından yayınlanması kararına rağmen Saayman, "maktulü rencide edici korkunç ve oldukça kişisel bilgiler içermesi ve toplum ahlakına aykırı olması" gerekçesiyle hakimden otopsi raporunun yayınlanmamasını talep etmişti.

27 yaşındaki ampute atletin suçlu bulunması halinde ömür boyu hapis cezası alması bekleniyor.