BIST 9.142
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,65
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ereğli'ye yeni hastane müjdesi

AK Parti Konya Milletvekili Çetinkaya, Konya'nın Ereğli ilçesine yapılacak 250 yataklı hastanenin proje ihalesinin yapıldığını söyledi.

Abone ol

AK Parti Ereğli ilçe teşkilatını ziyaret eden milletvekili Abdullah Çetinkaya, ilçede sağlık noktasında yaşanan sıkıntıların giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Bu çalışmalar kapsamında, 40 bin metrekare alan üzerinde yapılması planlanan 250 yataklı yeni hastane projesinin ihale edildiğini kaydeden Çetinkaya, "Ereğli'ye bir hastane yapılması konusunda Sağlık Bakanlığımız karar aldı. 250 yatak kapasiteli olacak hastanenin modern bir sağlık kuruluşu olmasının yanında 40 bin metrekarelik alan üzerine yapılması düşünülüyor. Bu kadar geniş bir alanın düşünülmesinin sebebi ise yatak kapasitesini 400 civarına çekmektir. Yaklaşık maliyeti 30 milyon TL olacak hastane yeri için yer tespit çalışmaları yapıldı ve Sağlık Bakanlığına konuya ilişkin bilgiler sunulacak. 2011 yılında temeli atılacak hastanenin ilçedeki sağlık sorunlarına çözüm üreteceği inancındayım" dedi.

Çetinkaya, Ereğli'nin hiçbir dönemde alamadığı hizmetlere AK Parti iktidarıyla kavuştuğunu sözlerine ekledi.