BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.308,38
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'ın yerine Kurtulmuş mu geçecek?

Milli Gazete’nin başyazarlığını yapan Sadık Albayrak’ı A Haber'de katıldığı programda 28 Şubat ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Abone ol

A Haber’de Selin Ongun’un sunduğu “Bi Sormak Lazım” yıllarca Milli Gazete’nin başyazarlığını yapan Sadık Albayrak’ı konuk etti. 28 Şubat’ın konuşulduğu programda Albayrak, dikkat çekici değerlendirmeler yaptı.

Albayrak programda, herkesin merak ettiği Numan Kurtulmuş, Tayyip Erdoğan’ın yerine geçecek mi? sorusunu da cevapladı.

NUMAN KURTULMUŞ, TAYYİP ERDOĞAN’IN YERİNE GEÇECEK Mİ?

Numan Kurtulmuş’u çocukluktan beri tanıyorum. Babası ile ben çok çalıştım. Rahmetli Doktor Niyazi Kurtulmuş. Numan Kurtulmuş’un Erdoğan’ın yerine geçmesi ile ilgili düşündükleri O belli olmaz. Bakalım… çok farazi olur şimdiden..

ERBAKAN ERDOĞAN'I NEDEN EZMEDİ

Erbakan’ı tarif ederken, “Panzer gibidir, önünde ne varsa ezer” Diyen Sadık Albayrak, . “Peki Erbakan neden Erdoğan’ı ezemedi” sorusunun yanıtladı.

Ben de parti içinde çok çalıştım. Liderler hep böyledir, otoriterlerdir. Teknik direktör gibi. Benim en sevdiğim teknik direktör Fatih Terimdir. Niye? Adamın organları ne ise, takımı da o şekilde oynatır. Yani onunla yaşar. Eğer, aynı inanç, aynı duygu içinde değilseniz bu olmaz. O devirde olması mümkün değildi. O devirde Erbakan’ın Tayyip Erdoğan’ı ezmesi gibi bir şey yok ki.

Tayyip Erdoğan il başkanıydı. siyasi yasaklar var. Demirel’in etrafındakilerin parası var Atatürk Havalimanı’ndan Eyüp Sultan’a Süleymancıları alır milletvekili yapar, Nurcuları alır milletvekili yapar. İlahiyatçıları alır milletvekili yapar. Ama hiç birini diyanete bakan yapmaz. Siyasi liderler böyle yapılanma içindeyken, o dönemlerde Demirel’e 750 bin liraya bir helikopter tutuluyor 3 saatliğine, Eyüp Sultan’a iniyor. Arkasından da Erbakan gelecek. Bunu kim organize edecek. İl başkanı. Kim o zaman il başkanı? Tayyip Erdoğan. Bahsettiğim tarihler 1987-1988. Kıvranıyor Tayyip Erdoğan “nereden bulacağım parayı da hocayı buraya getireceği” diye.

Onlar bunu yapıyorsa bizim de yapmamız lazım. Tayyip Erdoğan böyle bir şeyden geldi. 1977 ya da 78’de, Tayyip Erdoğan Milli Selamet Partisi Gençlik Kolu Başkanıydı. Yeni Devir’de bir yazı yazdım. “MSP Gençlik Kolları Başkanı Muhterem Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının Türkiye’de çok büyük bir hizmet yapacaklarına inanıyorum” diye. Bu kader birliği içinde Tayyip Bey ile hoca hiç çatışmadı. Parti kapatıldığı zaman Refah Partisi, bir televizyonda sormuşlardı kim aday olur diye, aynen şunu dedim “En az 10 tane lider adayı olacak adam var. Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Bülent Arınç, Melih Gökçek.” İstiyorlar ki tek bir kulvar. Bu bir ekip işiydi, takım işiydi.

28 ŞUBAT SÜRECİNDE SADECE ASKER DEĞİL SİVİLLER DE HATALI

Sadece asker kabahatli değil, sivillerde de kabahat var. Hele dindarlarda daha kabahat var. Şevket Kazan Adalet Bakanı, Turan Tayan Milli Savunma Bakanı. Adalet Bakanlığı, savcıları hakimleri askeriyede topluyor. Bunlara diyorlar ki bütün delilleri toplayın, bu adamlar hakkında, solcularda nasıl 141 - 142 var, bunlar da 143-163. Adalet Bakanı diyor ki ben izin vermiyorum niye gidiyorsunuz. Kimse bunu dinlemiyor. Ama Milli Savunma Bakanı Turan Tayan şu anda milletvekili. Ben olsam 28 Şubat ile ilgili onu da çağırım ifadeye. Ben bir yazı yazdım o günlerde, dedim ki adalet Bakanı Şevke Kazan büyük bir celadet gösterdi, ama milli savunma bakanı bir başçavuş cesareti göstermedi.

ORDUNUN ÜST KADEMESİ SİVİLLERİN YALAKALIKLARINDAN DOLAYI ORTADA KALDI

Herkes askerlik yaptı, ben de yaptım. Piyade okulundayım 89. Dönem. Kıbrıs Olayları var. Bizde Bedri Buluş diye bir yarbay vardı, Allah rahmet eylesin. Yedek subay tabur komutanı. İlahiyat mezunu arkadaşlarımızın hepsine diyordu ki, Siz İstanbul’da imamlık vaizlik yaptınız, imkânımız yoktur, gidin vaaz edin Cuma günleri. İzin veriyor. Falan hacıdan demir çimento falan ve 89. Dönem biz orada cami yaptık. Daha önce tahtalar üzerinde kılınıyor ya da izin verilmiyor. Askerin ibadeti talimdir deniliyor. Bu iş meşrutiyet dönemine dayanıyor. O devirde bile var. Biz cami yaptık. Sonra kapattılar onu. Millet orduyu böyle görüyor. Ordunun da üst kademesi sivillerin yalakalıklarından dolayı ortada kaldılar.