BIST 9.481
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.505,27
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan Umre sürprizi

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürüyken Umre'ye gittiğini açıkladı.

Abone ol

Erzurumlu hayvan besicilerinin sorunlarını dinlemek için hayvan pazarına giden CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, yoğun kar yağışı altında, davul zurna eşliğinde halay çekti.

Hayvan pazarında toplanan yaklaşık 200 besici ithal saman ve ot fiyatlarının fazla olmasından yakınarak hayvanlarının aç olduğunu iddia etti. Besicilerden bazıları Ensar Öğüt'e *Barış sürecine neden destek vermiyorsunuz Gençler artık ölmesin. Analar ağlamasın. Akan kan dursun* dedi. Bunun üzerine Öğüt, "Erzurum'da Kuvay-i Milliye hareketini Türk, Kürt, Çerkez, Azeri, Terekeme, Alevi hep birlikte başlattık. Bu ülkenin topraklarını birlikte vatan yaptık. Türk- Kürt eşittir, ayrım yapan kalleştir. Vekil olarak söylüyorum bunu. Hopa'da samanlar çürümüş. Burada da hayvan ölüyor. Ey Mehdi Eker yüreğin el veriyorsa Erzurum meydanına gel bu halkla konuş" diye konuştu.

Ensar Öğüt hayvan pazarındaki vatandaşlarla sohbet ederken iki yıl önce eşiyle birlikte Umre'ye gittiğini, Genel Başkan Kemal Kılıçradoğlu'nun da Peygamber efendimize selamları söyle dediğini hatırlattı. Kılıçdaroğlu'nun SSK genel müdürüyken Umre'ye gittiğine dikkati çeken Öğüt, "İlk defa kameralar önünde konuşuyorum. Kılıçdaroğlu genel müdürken hacca gitti. Biz hiç bir zaman çıkıp diyor muyuz ki 'Ya hacca gittik. Din bizim, iman bizim.' Allah ile kulun arasına kimse giremez. Hristiyanlıkta ruhbanlık vardır. Kul ile allah arasına papaz girer ve günah çıkartır. Biz direk Allah'a, Kuran'a bağlıyız" dedi.

Yoğun kar yağışı altında, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt davul- zurna eşliğinde besicilerle halay çeken Ensar Öğüt, konuşmasının son bölümünde besicilere halk ozanlarının yazdığı bir şiiri şöyle okudu:

Ankara'da anayasa  Gönlümüzde yoktur tasa  Beyler yan gelip yatmasa  Ben samansız kalır mıyım  Ekmeğim aşım olsaydı  Samanım, otum olsaydı  Ankara başım olsaydı Ben samansız kalır mıydım Samanı beklerken yorulmuşam  Yedi gün, yedi gece ağlamışam Yeri yeri Mehdi ağam sen yeri  Erzurumlu seçmen dön geri.