BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Hisarcıkloğlu yeniden aday olsun mu?

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun adaylığı konusunda konuştu.

Abone ol

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun yeniden başkanlığa aday olup olmayacağı konusundaki tartışmalarla ilgili, ''ilk günkü görüşlerinin arkasında olduğunu'' bildirdi.  

Özdebir, yaptığı yazılı açıklamada, ''Rifat Bey'in yerinde olsam aday olmam'' sözleriyle başlayan tartışmalardan doğan yanlış algılamaları düzeltmek için yaptığı açıklamaların, ''görüşlerinde bir değişiklik olduğu'' izlenimi ile basına yansıtılmaya çalışıldığını öne sürdü.   

HİSARCIKLIOĞLU ADAY OLMASIN

''Görüşlerinde bir değişiklik olmadığının'' altını çizen Özdebir, şunları kaydetti:

''Ankara Ticaret Borsası tarafından yapılan ve bugünkü bazı gazetelerde de yer alan, 'Ankaralı oda başkanları Rifat Hisarcıklıoğlu'nun adaylığını destekliyor' açıklaması gerçeği tam olarak yansıtmamaktadır. 

Bu açıklamada sözü geçen ve yeni yapılan borsa binasını tanıtmak amacıyla düzenlenen toplantıya, Ankara Ticaret Borsası Başkanı Sayın Faik Yavuz'un daveti üzerine katıldım. 

Bu toplantıda gündeme gelen, henüz adaylığını bile açıklamamış olan Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu'nun tekrar aday olması gerektiği konusundaki görüşlere katılmadığımı belirterek, Başkan'ın yeniden aday olmaması gerektiğine ilişkin görüşlerimi tekrarladım.  

Toplantı sonrasında  Ankaralı oda başkanlarıyla birlikte TOBB'a yapılan nezaket ziyaretinde de başkanlığı iki dönemle sınırlayan kanunun kendi çabalarıyla çıkarıldığını Sayın Başkan'a hatırlatarak görüşlerimi tekrarladım. İlk günkü görüşlerimin arkasındayım.''