BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,96
ALTIN 2.435,50
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'ın müşterisi olduğu yazar

Başbakan Erdoğan gençlik döneminde bugünlerde adı polemiklerle anılan köşe yazarının müşterisiymiş. İşte o isim;

Abone ol

Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç, Başbakan Erdoğan'ın gençlik döneminde müşterisi olduğunu söyleyerek, "sezgileri güçlü biri değilim Başbakan olacağını tahmin edemezdim" dedi. Kekeç, Erdoğan'a yönelik eleştirilerin çoğunu da haksız bulduğunu ifade etti.

Balçiçek Pamir’le Söz Sende’nin bugünkü konuğu Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç’ti.  Kekeç programda ilginç açıklamalar yaptı. Başbakan Erdoğan’la 1987’den beri tanıştığını söyleyen Kekeç sözlerine şöyle devam etti: “ O zamanlar ben grafikerlik yapıyordum. Başbakan da partisinde şu anda hatırlayamadığım bir görevdeydi. Gençlik Kolları Başkanı olabilir. Siyasi bültenlerinin grafiklerini yapardım. Benim müşterimdi yani öyle söyleyeyim. Hakkaniyet sahibi biriydi, pazarlıkçı değildi. Sezgileri güçlü biri değilim, o zamandan başbakan olacağını bilemezdim. Belediye başkanlığı döneminde burada bir şey var dediğim oldu tabii. İstanbul için çok doğru şeyler yaptı. Cağaloğlu’nda çöp dağları vardı, aylarca sular akmazdı. Bir yıl içinde İstanbul’un çehresi tamamen değişti ve insanlar bunu gördü. Ama şimdi başbakan olarak çok eleştiriliyor. Çoğunun haksız olduğunu düşünüyorum.”

"BUGÜN DE POLİSLE ASKERDEN KORKUYORUM"

Balçiçek Pamir’in “Sizi Türkiye’ye dair en çok ne korkutuyor bugünlerde?” sorusuna da Ahmet Kekeç ilginç bir yanıt verdi: “En çok asker ve polisten korkarım. Darbe yaparsa asker korkarım tabii. Üç tane darbe yaşadım. Siyaseti belirleyen şey önemli ölçüde askerdir. Ve Türkiye’nin militarist bir tarihi var. Bunlar olmuş. Korkmamız da lazım zaten. Demokrasiye yapılabilecek her müdahale korkutmalı insanı. Bu sadece orduya yönelik bir şey değil. Özal döneminde bundan sonra darbe olmaz deniyordu sürekli. 2000’li yılların başında da bu cümle çok revaçtaydı. Bundan sonra darbe olmaz dendiğinden beri 4-5 tehlike atlatmışız da haberimiz olmamış. Nasıl korkmayayım?”