BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,86
ALTIN 2.444,90
HABER /  GÜNCEL

Dağa çıkmadan polise yakalandılar

Şanlıurfa'da dağ kadrosuna katılmak üzere hazırlık yapan 5 kişi ile 1 terörist polis tarafından kıskıvrak yakalandı.

Abone ol

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde, polis tarafından düzenlenen operasyonda PKK'nın dağ kadrosuna gönderilmek istenen 5 kişi ile örgüte eleman kazandırdığı ileri sürülen 1 kişi gözaltına alındı.

Polis, Şanlıurfa'da bazı kişilerin PKK terör örgütüne eleman kazandırma çalışmaları yaptığı bilgisine ulaştı.

Bunun üzerine başlatılan çalışmalarda polis, örgüte kazandırılan kişileri yasa dışı yollardan Suriye'ye götüren 32 yaşındaki Tahir Akbıyık'ı izlemeye başladı.

Takibe alınan Akbıyık'ın, bugün Kocaeli ve İstanbul'dan kandırılarak örgüte kazandırılacak 5 kişiyi Suriye'ye geçireceği saptandı.

Bunun üzerine takibi sürdüren polis, bugün öğle saatlerinde Akbıyık ile 5 kişinin buluşmasının ardından operasyon düzenledi.

Operasyonda Akbıyık'ın yanı sıra İstanbul ve Kocaeli'nde yaşayan 22 yaşındaki Ayla Şimşek, 23 yaşındaki Nesbih Sumaz ve Hakan Bayhan, 25 yaşındaki Behçet Yıldız ve 21 yaşındaki Yasin Dilim gözaltına alındı.

Akçakale İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen ve sorgulanmalarına başlanan şüphelilerin, işlemlerinin tamamlanmasının ardından, 'Terör örgütüne eleman kazandırmak ve örgüt üyesi olmak' suçlarından adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.