BIST 10.743
DOLAR 32,21
EURO 35,06
ALTIN 2.531,51
HABER /  POLİTİKA

Erdoğanın doğum günü

Bugün 54 yaşına basan Başbakan Erdoğan'ın doğum yıldönümü pasta kesilerek kutlandı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 54. doğum gününde millete hizmete devam etmeyi dilediğini ve ilk hedef olarak da kişi başına milli gelirde 10 bin doları yakalamayı hedeflediklerini söyledi.

Basın mensupları, AK Parti Ümraniye İlçe Teşkilatı'nın 2. Olağan Kongresi'nin ardından kongreye katılan Başbakan Erdoğan'ın 54. doğum gününü kutladılar.

Erdoğan, bir gazetecinin, ''Bu akşam bir doğum günü programınız var mı?'' sorusu üzerine, ''Biliyorsunuz doğum günlerimiz anlıktır. Dün gece 00.30'da eşim, oğlum ve sevgili gelinim, hep beraber doğum günümü kutladılar'' dedi. Erdoğan, ''Ne yaptılar?'' şeklindeki soruya ''Pastayı mastayı hazırlamışlar'' karşılığını verdi.

Başbakan Erdoğan, bugün yapılan ilçe kongrelerinde de doğum gününün kutlandığı ve çeşitli hediyeler verildiğinin hatırlatılması üzerine ''Burada da enteresan sürprizler oldu. Bu gece 24.00'e kadar devam eder'' dedi.

Erdoğan, ''Akşam bir programınız var mı?'' şeklindeki başka bir soruya da ''Bunları söylemeyelim. O bize kalsın'' karşılığını verdi.

''Pastadaki mumu üflerken bir dilek tuttunuz mu?'' sorusu üzerine Erdoğan, ''Dileğim, milletime hizmete devam etmek. Hep söylüyorum ya, ilk hedef kişi başı milli gelirde 10 bin doları yakalamak'' diye konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan, kendisi ve ailesine ilişkin bir dilekte bulunup bulunmadığına ilişkin soru üzerine de, ''Ben şahsımı tamamıyla vatanıma milletime adamış durumdayım. Vatanım milletim için varım. Eşim ve çocuklarım, aynı duygular içerisinde çalışmalarımıza aynen
devam edeceğiz. Her gün Türkiye'nin dört bir yanında bunu yapmaya devam edeceğiz'' dedi.

Eşi Emine Erdoğan'ın, doğum günü için özel bir hediye verip vermediği de sorulan Erdoğan, ''Eşim sürprizini şu an saklıyor. Ankara'da verecekmiş'' diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Aldığınız hediyelerden en çok hangisini beğendiniz?'' sorusuna ise gülerek, ''Hepsi gelmedi ki, daha değerlendireyim. Saat 24.00'e kadar gelsin, sonra değerlendiririz'' yanıtını verdi.