BIST 10.702
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.514,82
HABER /  GÜNCEL

Büyükanıt Paşa net konuştu

Diyarbakır'a giden Orgeneral Büyükanıt, "Terörist olduğu sürece mücadeleye devam edilecek" dedi.

Abone ol

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, artık terörle bir yere varılamayacağını herkesin bilmesi gerektiğini vurguladı.

İncelemelerde bulunmak amacıyla Diyarbakır'a gelen Orgeneral Büyükanıt, beraberindeki komutanlarla Vali Efkan Ala'yı makamında ziyaret etti.

Orgeneral Büyükanıt, burada yaptığı konuşmada, Sarıkamış'tan Ankara'ya dönmek yerine Diyarbakır'ı görmek istediğini, Diyarbakır'ın gerek meslek yaşantısında, gerekse özel yaşantısında çok özel bir yerinin olduğunu, Diyarbakır halkına sevgi ve saygılarını sunduğunu söyledi.

Doğal olarak Valiyi de ziyaret etmeyi arzu ettiğini, onun için beraber olduklarını kaydeden Orgeneral Büyükanıt, ayrıca askeri birliklerle ilgili sorunlara bakacaklarını kaydetti.

Bir gazetecinin ''Diyarbakır'da bugün yaşanan olayları nasıl değerlendiriyorsunuz? Bunları tetikleyen nedir'' sorusu üzerine Orgeneral Büyükanıt, bu konuda yorum yapmak istemediğini ama terörün 20 küsur senedir devam ettiğini, yeni başlamadığını belirtti.

TERÖRİST OLDUĞU SÜRECE MÜCADELEYE DEVAM EDİLECEK

Orgeneral Büyükanıt, terörün devam ettiği sırada bazı yükselmeler ve alçalmalar olduğunu, silahlı kuvvetler mensupları ve terörle mücadele eden bir kurum olarak Türkiye'de terörist olduğu sürece bu mücadeleye devam edeceklerini anlattı.

Terör varsa, elinde silah terörist varsa terörle mücadeleye devam edeceklerini vurgulayan Orgeneral Büyükanıt, şöyle konuştu:

''Bunun 20 senelik geçmişine baktığınız zaman buna benzer şeyler olur. Arzu ettiğimiz Güneydoğu coğrafyasının, Türkiye coğrafyasının terörden arındırılmasıdır. Artık terörle bir yere varılamayacağını herkesin bilmesi lazım. İnsanı öldürerek bir sonuca gitmek bir yöntem olarak benimsenirse, bunun karşısında da o ülkenin o topraklarını koruyanların da onunla mücadele etmesi gerekir. Yasalar çerçevesinde bizim asli görevimizdir. O nedenle ben başka bir yorum yapmak istemiyorum.

Hep söylediğimiz bir şey var. Terör varsa, terörle mücadele de vardır. Gönül arzu eder ki bu coğrafyada artık terör olmasın. Bu terör, bu coğrafyada yaşayan insanlara en büyük zararı dokunur. En büyük zararı buradaki insanlar çekiyor, İstanbul'da yaşayanlar değil. Ben sabah Kars'tan hareket ettim, her taraf bembeyaz. Diyarbakır'a yaklaştığımızda şubat ayında tarlaların yeşerdiğini gördüm. İnsanın gözü dinleniyor. Böyle bir coğrafyası var. Niye bu coğrafyada terör olsun?

Burada terör olmasa da insanlar huzur, demokrasi ve mutluluk içinde yaşasalar. Birçok ekonomik sorunlarını halletseler. Kendinden sonra gelecek nesillere daha güzel imkanlar bıraksalar mı daha iyi, yoksa işte terörle mücadelede devletin kaynağını, canını, bu işle mücadele edenin canını toprağa dökmek mi daha iyi? Hangisi daha iyi. Bunda en büyük kararı verecek olan Türk milleti, Türk halkıdır. Artık terörü reddedin. Terörü dolaylı amaçlarla kullanmak da herhangi bir sonuç getirmez.'' Bütün dünyanın terörden çok çektiğini, Irak'ta her gün 50-60 kişinin öldüğünü dile getiren Orgeneral Büyükanıt, ''Yani bu bir çözüm olabilir mi? Birbirlerini öldüren insanlar yarın bir araya gelip yaşayabilir mi? Yaşayamazlar. Terör insanlar arasında ayrılığı kısaltmaz, büyütür. Terör ekonominin, refahın can düşmanındır. bunları yıllardır hep söylüyoruz, söylemeye de devam edeceğiz'' diye konuştu.

Orgeneral Büyükanıt, ''Örgüt içerisinde hesaplaşma ve çözülme var mı'' sorusunu ise ''Ben bu konularda hiçbir yorum yapmam. Bu benim işim değil. Benim işim güvenliktir. Biz varımızı yoğumuzu ortaya koyar terör olgusuyla mücadele ederiz. Yorum yapmak istemem'' şeklinde yanıtladı.