BIST 10.733
DOLAR 32,18
EURO 35,02
ALTIN 2.526,03
HABER /  GÜNCEL

Yaptığı bağışa pişman oldu

Karapınar 'da bir kişi, bağışladığı binaları ''amaç dışı kullanıldığı'' gerekçesiyle geri almak istedi.

Abone ol

Konya'nın Karapınar ilçesinde bir kişi, devlete bağışladığı binaları ''amaç dışı kullanıldığı'' gerekçesiyle geri almak için harekete geçti.

Karapınar'da yaşayan 90 yaşındaki Hacı Önal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm malvarlığını kamu yararı için harcadığını, son olarak içinde oturduğu evi de öldükten sonra devredilmek üzere SSK'ya bağışladığını söyledi.

1978 yılında 5 derslikli bir ilkokul, Apak Mahallesi'nde bir sağlık ocağı ve Hankapu Mahallesi'nde bir cami yaptırdığını belirten Önal, şunları kaydetti:

''Bu yıl da Türüdiye Mahallesi'nde SSK Sağlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne bir dispanser yaptırdım. Dispanserin bulunduğu binanın alt katındaki 21 dükkanı da aynı kuruma bağışladım. Ancak binanın Sağlık Bakanlığı'na devriyle birlikte amaç dışı kullanıldığını gördüm. Halen binanın sadece bir odası Yeşil Kart başvuru bürosu olarak kullanılıyor, yani binada tedavi hizmeti verilmiyor. Uyarılarımıza rağmen bu uygulamadan vazgeçilmedi. Bu nedenle daha sonra devri yapılmak üzere evimi, dispanser binasını ve altındaki 21 dükkanı geri almak için yasal işlem başlattım. Binanın, muayene hizmeti verilen bir mekan olarak kullanılması durumunda, onları yeniden
bağışlayabilirim.''

Önal, bakanlığa gönderdikleri ihtar yazısına cevap verilmediğini, bu aşamadan sonra avukatıyla birlikte gerekli yasal işlemi başlattığını da ifade etti.