BIST 10.254
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.394,06
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ın açıkladığı PKK gerçeği!

Başbakan Erdoğan PKK'nın hain saldırılarını öyle sözlerle eleştirdi ki...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Başbakan Erdoğan Van'da katıldığı açılış töreninde PKK'yı ve BDP'yi ağır sözlerle eleştridi. 

İdeolojinin deli gömleğini çıkartalım bizi bölmek isteyenlere fırsat vermeyelim diyen Erdoğan,'' Terör örgütü alçakça okullara saldırıyor, çocuklarımız orada okullara yanıcı madde atıyorlar.Cehaletten beslenenler eğitimden korkarlar. Bu aklı onlara iplerini elinde tutanlar vermiştir .Okullara yönelik saldırılar onların gerçek yüzlerini ortaya koydu.'' dedi.

Okul düşmanlığının hiçbir izahı olamaz diyen Başbakan, ''Bu terör örgütünün ve siyasi uzantılarının benim Kürt kardeşlerime sen cahil kal demesidir. Bu benim Kürt kardeşime 'evladının tapusunu bana ver onu kullanıyım onu istediğim yere pazarlayım demesidir'' dedi.

Başbakan Erdoğan Van'da konut dağıtım töreninde konuştu. Erdoğan açılış töreninde PKK'yı  yine ağır sözlerle eleştirdi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

HANİ O YARDIMSEVERLER?

Bazı dedikodular dolaşıyor. Bu kadar paralar toplandı bu paralar ne oldu? Bakınız size örnek olarak bir şey söyleyeyim bunu söyleyenlere şunu söyleyin siz bu paraların ne kadarını başbakanlık hesabına yatırdınız. Bizim şuana kadar aktardığımız para Van'a yatırım olarak 3 kat trilyondur. Bu dediğiniz yerlerden dediğiniz para birkaç trilyonu geçmez. Burası 780 bin kilometre karenin bir parçası. Şuanda biz 2 kat trilyon daha yardım yapacağız. Hani o yardımseverler?

BU YARDIMLAR MİLLETİN VERGİLERİNDEN

Bilesiniz ki böyle rakamı hayırseverlerden toplamış değiliz. Milletin vergilerinden oluşan milli bütçelerimizden. Milletten geldi millete döndü. PKK yanlısı birilerinin yaptığı kampanyalara aldanmayın. Onlara şunu sorun Avrupa'dan topladığınız paralarla buralarda ne yaptınız diye sorun. Hani Van'ın suyu?Belediye Başkanı bunu yapması lazım. Bende belediye başkanlığı yaptım. İstanbul'a suyu belediye başkanı ekibi olarak biz getirdik. Oradan buradan bize yardım gelmedi.

BU ÜLKEYİ BÖLMEK İSTEYENLERE FIRSAT VERMEYİN

Van'daki kardeşlerime söylüyorum. Kardeşlik duyguları ile birbirimize sarılalım bu ülkeyi bölmek isteyenlere fırsat vermeyelim.Yapılanlar ortada. Onlar ideoloji biz hizmet dağıtıyoruz.Türk'ü Kürt'ten ayırıyorlar dediler. Ayırabildiler mi? Her yerden buralara hizmetler geldi mi? geldi. Herkes taşın altına elini koydu. Çünkü bu millet İslam gibi yüce bir dinin mensubu.

İDEOLOJİNİN DELİ GÖMLEĞİNİ ÇIKARTALIM

Türküyle, Kürdüyle, Gürsüsüyle, Romanıyla herkesi Allah için seviyoruz. İdeolojinin deli gömleğini çıkartalım bizi bölmek isteyenlere fırsat vermeyelim.

Van'da herkes ev sahibi olacak. Başbakan olarak benim yüzde 30 indirme hakkım var. Bu rakamı 75 bine indirdik. Bununla da kalmadık 2 yıl ödemesiz 2 yıldan sonra 18 yıl vade ile faizsiz 345 lira ayda taksitle konutlarınıza sahip olacaksınız. Talebe göre konut yapmaya da devam edeceğiz. Erciş'te de ifade ettim biz deprem anında Van'ı tüm kurumlarımızla kucakladık. Van depremi tüm Türkiye'nin tek yürek olduğunu gösterdi.

HEPİMİZ TEK BAYRAK TEK DEVLET DİYORUZ

Van yeniden ayağa kalkıyor. Kullandığımız kaynağı söyledim. Erkeği ile kadınıyla yaşlısıyla genci ile tüm vatandaşlarımız bu kaynağın Van'ın kullanılması için haklarını helal etmişlerdir.

Hepimiz aynı Allah'a iman ediyoruz. Aynı kıbleye secde ediyoruz. Hepimiz tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyoruz. Aramıza ayrılık sokmaya çalışanlara prim vermeyeceğiz. Bu bayrak altında biz bu yolları beraber yüreceğiz.

Bizim kitabımızda ayrılık, ayrımcılık yoktur. Siz kimlerin ayrımcılık altında olduğunu biliyorsunuz.

TERÖR ÖRGÜTÜNE AKLI ELİNDE İPİ BULUNDURANLAR VERİYOR

Terör örgütü alçakça okullara saldırıyor, çocuklarımız orada okullara yanıcı madde atıyorlar. Bunlar okul bunlar yurt. Cehaletten beslenenler eğitimden korkarlar.

Böyle olursa onları evlerinden alıp dağlara sevkedemezler. Bu aklı onlara iplerini elinde tutanlar vermiştir.Okullara yönelik saldırılar onların gerçek yüzlerini ortaya koydu.

TERÖR ÖRGÜTÜ KÜRT KARDEŞİME BUNU SÖYLEMEK İSTİYOR

Okul düşmanlığının hiçbir izahı olamaz. Bu terör örgütünün ve siyasi uzantılarının benim Kürt kardeşlerime sen cahil kal demesidir. Bu benim Kürt kardeşime 'evladının tapusunu bana ver onu kullanıyım onu istediğim yere pazarlayım demektir.'

Bizim kimseye peşgeş çekilecek halimiz yok. Kimsenin saplantısı için veda edilecek çocuğumuz yoktur. Buradan annelere babalara sesleniyorum. Çocuklarınızın eğitimini ihmal etmeyin. Çocuklarınızı okutabildiğiniz kadar okutun.

ÖĞRETMEN KAÇIRANLARIN AMACI CEHALET DÜZENİ KURMAKTIR

Okul yakanların öğretmen kaçıranların tek amacı burada cehalet düzeni kurmaktır.

Depremden sonra gönüllü olarak buaraya gelen polis memurumuzu katledenlerin insanlıkla ilgisi olabilir mi? Bunların derdi benim Kürt kardeşim, depremzede kardeşim değil. Bunlar teör örgütünü ve uzantısı siyasi partiyi ticaret merkezine dönüştümüştür.

Arada kendi saltanatlarını sürdürecek bir kar elde etmeyi de unutmuyorlar. Biz insafsız alışverişe dur diyeceğiz.

Şimdiden sizlerin bayramını kutluyorum. Daha güçlü demokrasiye daha güçlü şekilde özgürlüklere daha çok hizmetle ulaşacağız. Bizim derdimiz sadece hizmet.