BIST 10.199
DOLAR 32,34
EURO 34,93
ALTIN 2.399,91
HABER /  GÜNCEL

Doktora hakarete 10 bin lira ceza!

Balıkesir'de hakarete uğradığını iddia eden doktor 10 bin lira tazminat davası kazandı.

Abone ol
Balıkesir'in Dursunbey İlçe Devlet Hastanesi'nde görevli doktor, acil serviste kendisine hakaret edildiği iddiasıyla açtığı davayı kazandı.
 
Olay, geçtiğimiz aylarda Dursunbey Devlet Hastanesi'nde yaşandı. İddiaya göre S.Ç., babası ile birlikte psikolojik rahatsızlığı nedeniyle hastanenin acil servisine başvurdu. Doktordan ilaçları serum yoluyla vermesini isteyen S.Ç.'nin, babasını azarladığı iddiasıyla doktora hakaret ve tehdit ettiği, daha sonra babasıyla beraber hastaneden ayrıldığı ileri sürüldü. 
 
  Doktor Yasin Tatoğlu ise, olayın ardından görevi sırasında S.Ç. isimli şahıs tarafından tehdit edilip hakarete uğradığını belirterek cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. Açılan mahkemenin dün sonuçlandığı, doktorun dava açtığı S.Ç. isimli şahsın çeşitli sebeplerden yaklaşık 10 bin TL ağır para cezasına çarptırıldığı, ayrıca 5 yıl süre ile denetimli kontrole tabi tutulmasına karar verildiği bildirildi. 
 
  Konuyla ilgili bir açıklama yapan Doktor Yasin Tatoğlu, meslektaşlarına seslenerek bu tür olaylarla kesinlikle hukuki yollardan haklarını aramalarını istedi. Tatoğlu, "Son dönemde sağlık çalışanlarına artan şiddet olaylarında meslektaşlarımdan ölen ve yaralananlar oldu. Ben de aynı şekilde bir hakarete uğradım. Bunun arkasını arayarak adli makamlara başvurdum. Müdürlüğün de bana verdiği destek ile dava sonuçlandı. Şahıs burada suçlu bulundu ve yaklaşık 10 bin TL civarında bir meblağ ile cezalandırıldı. Bunun sonucunda bizim çalışma şartlarımızda belirli sıkıntılar var, güvenliğimiz açısından bunların düzelmesi açısından bu durumun peşini bırakmadım. Meslektaşlarıma bu tür olaylarda haklarını aramalarını tavsiye ediyorum" dedi. 
 
  Bu arada, mahkemenin verdiği kararla ilgili sanığın temyiz hakkı bulunduğu, S.Ç.'nin kararla ilgili bir üst mahkemeye itiraz edebileceği kaydedildi.