BIST 10.242
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.394,78
HABER /  GÜNCEL

Kızını öldüren babaya müebbet hapis

Kayseri'de kızını ve kızının erkek arkadaşını öldüren babaya müebbet hapis cezası verildi.

Abone ol
Kayseri'de, kızını ve kızının erkek arkadaşını öldürdüğü iddiasıyla yargılanan kişi, müebbet hapis ve 15 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.
 
Melikgazi ilçesine bağlı Fatih Mahallesi'nde 14 Temmuz 2012'de bir apartmanın önünde kızı Hülya Aslan (25) ve kızının erkek arkadaşı Mehmet Rüzgar'ı öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 52 yaşındaki Ziya Aslan, karar duruşmasına çıktı.
 
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuklu sanık Ziya Aslan, avukatı ve yakınları katıldı.
 
Duruşmada tanıklar dinlenildi.
 
Sanığın oğlu Ferhat Aslan, babasının, kardeşi Hülya Aslan'ı her zaman koruduğunu, tek isteğinin de resmi nikahlı biri ile yaşaması olduğunu söyledi.
 
Ziya Aslan'ın sahibi olduğu ekmek fırınında çalışan Hilal Kaya ise sanığın, öldürülen Mehmet Rüzgar'a iş teklif ettiğini, kendilerine ev tutup eşya dahi alacağını söylediğini öne sürdü.
 
Tanıkların ardından mahkeme heyeti Ziya Aslan'a söz verdi.
 
Aslan yaptığı savunmada, kızının mutluluğu için elinden gelen her şeyi yaptığını, nikahlı olmadığı halde ev tuttuğunu, eşya aldığını belirtti.
 
Maktul Mehmet Rüzgar'ın kızını kullandığını ve kandırdığını ileri süren Aslan şunları kaydetti:
 
''Kızım o adamı sevmişti. Ben de buna engel olamadım. Evlenip, mutlu bir yuva kurmaları için ev tuttum. Eşya aldım. Mehmet'e iş teklif ettim. Ama onun niyeti farklıydı. Nikah tarihi aldık. O tarihe 2 gün kala Mehmet Rüzgar ortadan kayboldu. 15 gün sonra tekrar ortaya çıktı ve kızımı da alıp ortadan kayboldu. Benden sürekli para istemeye başladı. Olayın olduğu gün yine para istedi. Ben de parkta buluşalım, vereyim dedim. Onları parktan aldım evimize geçiyorduk. Evin önüne gelince ben parayı nikah kıyması halinde vereceğimi söyleyince, kızımla birlikte beni tehdit ettiler. 'Ya bu parayı verirsin ya da kızını kötü yola düşürürüm' dedi. Ben de bu sözü duyunca kendimi kaybettim. Kızımı vurduğumu karakolda öğrendim. Ellerim kırılaydı da kızıma kıymasaydım.''
 
Mahkeme heyeti yapılan yargılamanın ardından Ziya Aslan'a ''Öz kızını kasten öldürmek'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Bu ceza sanığın duruşmalardaki iyi halinden dolayı müebbet hapis cezasına indirildi.
 
Ziya Aslan Mehmet Rüzgar'ı ''Kasten öldürmek'' suçundan ise müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Bu ceza ise suçun ağır tahrik altında işlendiği gerekçesi ve sanığın duruşmalardaki iyi halinden dolayı 15 yıla indirildi.
 
Aslan ayrıca ''ruhsatsız silah taşıma'' suçundan da 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.