BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,70
ALTIN 2.527,95
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'de bu kez de bayrak krizi!

Denizli'de 29 Ekim için okullara dağıtılan bayraklardaki etiket kriz yarattı

Abone ol

Denizli  Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle lise ve dengi okullarda 30 bin bayrak dağıttı. Ancak bayraklara konan etiketin bir yüzünde, AK Partili Belediye Başkanı Osman Zolan’ın adının bulunması tepki çekti.

screen-shot-2012-10-23-at-5.29.21-pm.pngBayrak dağıtımını destekleyen CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven "Türk bayrağı ile siyasi reklam yapılıyor" iddiasında bulunurken, Belediye Başkanı Osman Zolan, "İddialar komik, Cumhuriyet Bayramı’nı her zamankinden daha coşkulu kutlayacağız" dedi.

Denizli Belediyesi, yaklaşan Cumhuriyet Bayramı nedeniyle lise ve dengi okullardaki öğrencilere 30 bin Türk bayrağı dağıttı.

CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, öğrenci velilerinin uyarıları sonucu, dağıtılan bayrakları incelediklerini ve bayrak üzerinden siyasi reklam yapılmaya çalışıldığını iddia ederek, cumhuriyet savcılarını göreve davet etti. Dağıtılan bayrakların üst kenar kısmına bir etiket yapıştırıldığını ve etiketin bir tarafında ’Denizli Beledisi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hediyesidir’, diğer kısmında ise ’Osman Zolan Belediye Başkanı’ yazdığına dikkat çeken Yurtseven, bayrağa ihanet edildiğini öne sürdü.screen-shot-2012-10-23-at-5.29.24-pm.png

O İDDİALAR OLDUKÇA KOMİK

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ise, Yurtseven’in iddialarının oldukça komik olup, haksız yere eleştirildiklerini savundu Zolan şöyle dedi:

"Atatürk, Cumhuriyet’i gençlere emanet etti. Biz de 30 bin gencimize bayrak dağıttık. Herkes görecek, Cumhuriyet Bayramı’nı geçmiş yıllara göre daha coşkulu kutlayacağız. Biz, dağıtılan bayrağın kurumumuzun armağanı olduğunu belirtmek için bayrağın bulunduğu alana değil, kenar kısmına etiket koydurttuk. Bayrağın olduğu bölüme yazı yazılması söz konusu değil. İddiaları talihsizlik olarak değerlendiriyorum. Kimse merak etmesin, bu vatanı ve bayrağımızı en az onlar kadar biz de seviyoruz."